masina cu buton de pornire
Masina Cu Buton De Pornire

Mașinile moderne din ultimul deceniu au beneficiază de o tehnologie tot mai avansată, multe sisteme de ajutor la condus, care le fac mai sigure și mai comode. Tehnologia are însă mereu și o latură dezagreabilă și se poate întoarce împotriva noastră.

Ultimele sisteme cu telecomandă la distanță, deschidere fără chei sau pornire de la buton le fac viața tot mai ușoară hoților de mașini, care țin mereu pasul cu tehnologia. După cum demonstrează revista auto britanică What Car?, modele ca DS 3 Crossback și Audi TT RS se pot deschide și fura în numai 10 secunde, în timp ce un Land Rover Discovery Sport TD4 180 HSE se poate sparge în circa 30 de secunde. Potrivit publicației britanice, hoții de mașini acționează în echipă. După ce au localizat o mașină care prezintă interes și are potențial, unul folosește un sistem care captează și mărește semnalul transmis de o cheie la antena mașinii, în timp ce colegul lui stă în apropiere cu un alt dispozitiv care retransmite acest semnal către sistemul de închidere, păcălind astfel sistemul

YouTube video

Odată furate, mașinile sunt demontate pentru a fi vândute. Fabricanții pe de altă parte incep să introducă sisteme de siguranță pentru a evita furturile de mașini, cum ar fi senzori de mișcare. Un astfel de sistem, este controlat de pe telefon si mașina poate fi blocată electronic, astfel că nu pornește, sau daca e furată, poate fi oprită.

Ultima oră

Comentariul meu