inedit la sibiu - cină în vagonul mocăniței de pe valea hârtibaciului

Mocănița care circula între Sibiu și Agnita a devenit un simbol al județului și al luptei de a menține vie măcar o parte din atmosfera trecutului. Asociația Prietenii Mocăniței se luptă de ani buni să strângă fonduri pentru a reface liniile de cale ferată, iar acum pentru a cumpăra o locomotivă. Iar pentru asta au venit cu o idee inedită: o cină într-unul din vagoanele mocăniței. 

O masă cu 10 locuri îi așteaptă pe gurmanzii doritori de senzații noi. Va fi cu atât mai special cu cât cina se va lua în vagonul mocăniței, în mijlocul naturii, între Hosman și Cornățel. ”Locurile sunt limitate, doar 10, pentru că vagonul este micuț. Pentru că este vorba de o strângere de fonduri am organizat o licitație pentru locurile disponibile. Prețul de pornire este de 70 de euro, pentru că site-ul de licitații nu este din România. Fiecare loc la masă l-am denumit după un loc de muncă din cadrul CFR”, spune Mihai Blotor, președintele Asociației Prietenii Mocăniței.

Pentru cina care va avea loc în data de 17 august Licitația este deschisă până în data de 15 august la ora 19, iar cei interesași de o cină cu totul specială, pot licita AICI.

Experiența culinară va fi inedită și datorită faptului că preparatele vor fi gătite de chef Bebeșelea, cu produse locale, din Hosman și Cornățel.

inedit la sibiu - cină în vagonul mocăniței de pe valea hârtibaciului

Plimbările cu mocănița oprite de Prefectura Sibiu

Sibienii așteptau cu nerăbdare ca mocănița să iasă la plimbare pe Valea Hârtibaciului. Dar, din luna mai a anului trecut, acestea au fost interzise ca urmare a unei sesizări făcute de Prefectura Sibiu. ”Prefectura a sesizat poliția TF asupra legalității acțiunilor noastre. Așa că poliția ne-a interzis să mai facem plimbările. Dar, în România nu există o legislație pentru astfel de mijloace de transport, pentru că sunt atipice pentru vremurile noastre. Așa că toate mocănițele din țara asta se plimbau cumva ilegal…Dar, doar nouă ni s-a interzis. De atunci însă se încearcă întocmirea unei legislați, dar care nu e gata încă, așa că plimbările sunt oprite la Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu