Guvernul aprobă exproprierile pentru autostrada Sibiu-Pitești, pe secțiunea Sibiu-Boița

Executivul României a anunțat că va aproba, joi, declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor pentru autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 Sibiu – Boița. Exproprierile sunt în valoare de peste 5 miliarde de lei, și sunt alocate din bugetul Ministerului Transporturilor.

Guvernul va adopta, joi, hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Sibiu – Pitești” – Secțiunea 1 Sibiu – Boița, potrivit listei proiectelor de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului de joi.
„Se aprobă declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național «Autostrada Sibiu Pitești» – Secțiunea 1 Sibiu – Boița, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.”, arată proiectul de hotărâre de Guvern.
Suma estimată de Ministerul Transporturilor pentru exproprieri este de peste 5 miliarde de lei.
„Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național «Autostrada Sibiu Pitești» – Secțiunea 1 Sibiu – Boița, situat pe amplasamentul prevăzut la art.1, aflate pe raza localităţilor Şelimbăr, Tălmaciu, Boița din Județul Sibiu, sunt în cuantum total de 5.001 mii lei și sunt alocate de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, nr. 50/2019, la capitolul 84.01 «Transporturi», subcapitolul 03 «Transport Rutier», titlul 58 «Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020», articolul 58.03 – «Programe din Fondul de Coeziune (FC)»”, arată proiectul de act normativ.
Sumele individuale se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere.

Ultima oră