emoții pentru fodor - prefectura a făcut recurs împotriva deciziei de repunere în funcție a primarului sibiului

Astrid Fodor a fost suspendată din funcția de primar după ce Prefectul Adela Muntean a semnat actul de încetare a mandatului înainte de termen. Astrid Fodor a atacat atât decizia de suspendare, cât și actul în sine. Primul proces a fost câștigat, astfel că s-a întors pe funcție. Dar, Prefectura Sibiu a făcut recurs la această decizie.

CITEȘTE AICI DESPRE DECIZIA ATACATĂ DE PREFECTURA SIBIU

emoții pentru fodor - prefectura a făcut recurs împotriva deciziei de repunere în funcție a primarului sibiului

La Tribunalul Sibiu acest recurs a fost înregistrat în data de 2 august. Prefectura a depus însă un al doilea recurs, înregistrat în 6 august. Recursul Prefecturii se va judeca la curtea de Apel Alba.

Până atunci însă, procesul cel mare, cel prin care Astrid Fodor cere anularea actului emis de Prefectul Sibiului, se va judeca în data de 20 august.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a fost suspendată din funcţie de către prefectul Adela Muntean, în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care confirmă starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, în care a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru al consiliilor de administraţie în două instituţii de învăţământ din oraş – Colegiul German Samuel von Brukenthal şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat de mai multe ori că la momentul în care a făcut parte din acele consilii de administraţie avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să deţină calitatea de membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI, iar apoi a recurs la trimiterea motivaţiei către părţile în proces şi Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică