alde face alianță cu pro romania - "vom fi a treia forță politică a româniei"

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE și Pro România vor forma o alianță politică, devenind astfel a treia forță politică din România, scrie digi24.ro

”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL.
În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare” este anunțul făcut de călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare. Discuţiile vin în contxtul în care există tensiuni între ALDE şi PSD în legătură cu rectificarea bugetară. ALDE a ameninţat cu ieşirea de la guvernare, în timp ce Victor Ponta condiţiona o eventuală alianţă cu Călin Popescu Tăriceanu de ieşirea de la guvernare.

În acest moment, în Parlament, ALDE are 31 de parlamentari, iar Pro România are 24 de senatori şi deputaţi. În total, cele două partide vor avea 55 de parlamentari.

Ultima oră

Comentariul meu