evenimentele sportive ale lunii august

Luna august echivaleaza cu sfarsitul verii, dar in plan sportiv este abia startul unor evenimente importante, precum US Open sau campionatele cele mai importante din fotbalul european.

Sportul de inalta clasata bate la usa, cele mai asteptate campionate de fotbal din Europa stau sa inceapa in luna august. Nu sunt singurele evenimente programate pentru ultima luna a verii, pentru ca in tenis se va disputa ultimul Mare Slam al anului. Si in sportul electronic vor avea loc cele mai tari turnee din 2019.

August, luna în care încep cele mai specaculoase campionate de fotbal

Liga 1 a inceput devreme, deja la mijlocul lunii iulie se disputa prima runda din primul esalon al fotbalului romanesc. Doua saptamani mai tarziu intrau in joc si echipele angrenate in turul I preliminar al Europa League si Champions League. Si, totusi, cea mai asteptata luna de vara de catre fanii fotbalului de cel mai inalt nivel este august. Ligi precum Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga sau Ligue 1 bat la usa, urmand sa isi faca debutul.

  • Premier League – 9 august
  • Ligue 1 – 9 august
  • Bundesliga – 16 august
  • La Liga – 17 august
  • Serie A – 24 august

Primele campionate de fotbal asteptate de fanii din intreaga lume vor incepe in cel de-al doilea weekend al lunii. Premier League si Ligue 1 ca debut aceeasi data, primele meciuri din editia 2019/2020 a acestora vor avea loc pe 9 august. Interesant este ca vor avea loc derby-uri inca din runda inaugurala, In Anglia, Manchester United intalneste Chelsea, in ultimul meci al primei etape. In schimb, prima liga de fotbal franceza isi disputa primul meci tare inca de la meciul inaugural. Lyon primeste vizita fostei campioane AS Monaco, pe 9 august, de la ora 21:45.

Ultimul mare Grand Slam al sezonului incepe si el in ultima luna a verii

Timp de doua saptamani, New York, datorita complexului de la Flushing Meadows, este capitala mondiala a tenisului. In perioada 26 august – 8 septembrie, se va disputa ultimul Mare Slem al sezonului de tenis de camp, cel de la US Open. Romania o are pe Simona Halep printre favorite la castigarea turneului. Casele de pariuri spun ca ar fi a doua favorita, pe www.unibet.ro, fostul lider mondial are o cota de 7.00 la castigarea acestui turneu, Serena Williams este singura care sta mai bine.

Premiile sunt si ele o motivatie in plus, anul acesta organizatorii US Open au anuntat un fond de premiere consistent, cel mai mare de pana acum. Simona vine dupa castigarea Wimbledon, tenisul fiind pentru Romania, in ultimul timp, cel mai bun ambasador. Nu este singura sportiva din Romania care este sigura de calificarea pe tabloul principal al acestui Grand Slam. Cel putin in proba de simplu, alti patru sportivi romani sunt deja calificati: Sorana Cirstea, Monica Niculescu, Mihaela Buzarnescu si Marius Copil.

Pasionatii de sporturi cu motor au si ei evenimente speciale in luna august

Sporturile cu motor castiga tot mai mult teren in lumea sportului. Formula 1 este unul dintre cele mai cunoscute concursuri de acest tip din lume, iar in luna august sunt programate cateva curse. Prima cursa care se va disputa este hungaroring, respectiv Marele Premiu al Ungariei, care va avea loc in perioada 2-4 august. De altfel, nu este singura etapa, pentru ca in august, vor lua startul atat a 12-a cursa din calendarul FIA, cat si cea de-a 13-a. Marele Premiu al Belgiei va incepe pe 30 august si se termina pe 1 septembrie.

Si in lumea sporturilor jucate pe calculator este mare forfota, inca de la inceputul lunii august vor avea loc concursuri. Sportul Electronic pregateste trei competitii de interes major pentru fanii jocurilor pe calculator. Cel mai asteptat dintre ele este The International, un fel de Campionat Mondial al celor mai bune echipe din lume de DotA 2. 18 echipe se vor infrunta in perioada 15 – 25 august, pentru a castiga premii totale in valoare de 30 milioane de euro.

Luna incepe cu organizarea Campionatului Mondial de Fifa pe Playstation si Xbox, concurs care se va desfasura intre 2 si 4 august. Anul trecut, intreg turneul a fost de un real succes, aproximativ 30 de milioane de oameni din intreaga lume s-au uitat la transmisiunile meciurilor in direct. Ultima competitie imporanta din lumea jocurilor pe calculator, care va juca startul in luna august este MAJOR-ul de Counter-Strike: Global Offensive. Acest turneu este sustinu de aceasta data la Berlin si are ca fond de premiera un milion de euro. El se va disputa in perioada 23 august – 8 septembrie.

 

Ultima oră

Comentariul meu