video foto într-o săptămână circulăm aproape fără întrerupere pe autostradă de la sibiu la nădlac

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi recepţionate pe 12 august, ceea ce înseamnă că avem autostradă continuă de la Sibiu către Timișoara, Nădlac și Vestul Europei, mai puțin 10 kilometri de la Holdea la Margina.

”Mai este puțin, foarte puțin! Dacă nu vom avea noi surprize neplăcute cu dispute surde între constructori și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la recepția lucrărilor, sunt șanse mari ca săptămâna viitoare (12-14 august) să circulăm pe cei 43,28 km ai loturilor 3 și 4 din Autostrada A1 Lugoj-Deva”, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură, la descrierea fotografiilor și imaginilor video postate zilele trecute, cu lucrările de pe loturile cu pricina.video foto într-o săptămână circulăm aproape fără întrerupere pe autostradă de la sibiu la nădlacCele două capete ale tronsoanelor, nodul Holdea și celebrul deal „al liliecilor” de la Șoimuș, sunt aproape gata.
Constructorii loturilor 3 şi 4 din Autostrada Lugoj – Deva au trimis notificări către Compania de Drumuri prin care cer efectuarea recepţiei pe 12 august. Prin inagurarea celor două loturi, reţeaua de autostrăzi a României va creşte cu încă 43 de kilometri.video foto într-o săptămână circulăm aproape fără întrerupere pe autostradă de la sibiu la nădlacPe lotul 4, constructorul român Dorinel Umbrărescu aşterne stratul de uzură la ultimul punct de lucru, respectiv la Dealul Liliecilor. El mai are însă de lucru la şanţurile de drenaj înspre deal, de săpat şi de betonat pe toată lungimea, îngropat cabluri, tasat peste, ridicat stâlpi, instalat parapeţi, potrivit pasionaţilor de infrastructură.

YouTube video

Aceştia adaugă că şi pe lotul 3 mai sunt câteva lucrări de efectuat şi speră că spaniolii de la Comsa să pună garduri de protecţie pentru animale pe lângă pădure, pe la ecoducte.
Contractul pentru lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva (A1), în lungime de 22,14 kilometri, a fost atribuit în 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB, pentru suma de 419,4 milioane de lei.video foto într-o săptămână circulăm aproape fără întrerupere pe autostradă de la sibiu la nădlacDe asemenea, contractul pentru realizarea celor 21,14 de kilometri ai lotului 3, în valoare de aproape 580 de milioane de lei, a fost atribuit în 2013 asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L.- COMSA S.A.- Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A.

După inaugurarea celor 43 de kilometri din Autostrada Lugoj – Deva, va mai rămâne de construit un sector de circa 10 kilometri, între Holdea şi Margina, cu două tuneluri de 2,3 kilometri. Proiectarea şi execuţia lucrărilor au fost scoase la licitaţie publică zilele trecute de Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură, valoarea investiţiei fiind estimată la aproape 300 de milioane de euro.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Aveti grija ce scrieti.
    Cum sa avem autostrada continua pana la Timisoara si in vest?..
    Mai ramane o portiune de 8 km, ceea ce inseamna un oclol de 12 km.
    Poate peste 4 ani sa se circule continuu…