foto rețete tradiționale descoperite la ruși printr-un proiect inedit

Din multiplele preocupări ale cavalerilor nu putea să lipsească și un proiect ce valorifică alimentația sănătoasă. Într-o zonă cu o tradiție de secole în agricultură și o perioadă cu o tot mai mare deconectare a tinerilor de natură, de proveniența și modul de prepare a alimentelor pe care le mănâncă, un proiect de educație gastronomică este mai mult decât necesar.  foto rețete tradiționale descoperite la ruși printr-un proiect inedit foto rețete tradiționale descoperite la ruși printr-un proiect inedit

Prin cunoaștere și experimentare, copiii nu doar că pot lua decizii mai bune pe viitor, în alimentația proprie și pentru a-și construi o viață mai echilibrată și sănătoasă, dar pot contribui semnificativ la dezvoltarea comunității și de ce nu, la alegerea unei cariere în acest domeniu. foto rețete tradiționale descoperite la ruși printr-un proiect inedit foto rețete tradiționale descoperite la ruși printr-un proiect inedit

Proiectul Sate și  Bucate își propune dezvoltarea comunității din satul Ruși, comuna Slimnic – descoperirea și punerea în valoare a produselor și rețetelor locale, încurajarea colaborării și asocierii, educație alternativă – oferirea posibilității copiilor de a experimenta și a învăța într-un mod atractiv, neconvențional, dezvoltarea spiritului antreprenorial și promovare a culturii muncii pentru tineri – prezentarea oportunităților copiilor în niște domenii economice importante și prezentarea de exemple concrete care activează în aceste domenii,crearea de punți între generații – transmiterea de la o generație la alta a rețetelor tradiționale și a cunoștințelor, majoritatea nefiind documentate în scris. foto rețete tradiționale descoperite la ruși printr-un proiect inedit foto rețete tradiționale descoperite la ruși printr-un proiect inedit

Actorii implicați: Mihai Panțiru – coordonator proiect, elevi din cadrul clubului GreenImpact Cavalerii Turnului Înclinat (Școala Gimnazială Slimnic-Structura Ruși),Cosmin Simtion, Bogdan Mira- lideri club, Andrei Luminea – Restaurant Pasaj, activități practice, Maximilian Drăgan – Asociatia Română despre Mâncare, consiliere management proiect,Codruța Răbăgel – psihoterapeut – workshop Mindful Eating,Diana Șerbănescu – promovare & materiale educative.

Ultima oră

Comentariul meu