Iulie, luna în care sportivii și-au măsurat forțele la Sala Transilvania

Iulie a fost luna în care sportivi din numeroase țări europene au venit la Sibiu să-și măsoare forțele, în Sala Transilvania. Campionatul European de Powerlifting și Campionatul European de Karate Kyokushin au reunit în cea mai mare sală din Sibiu sute de sportivi, spre bucuria publicului sibian.

Primul eveniment desfășurat în luna iulie în Sala Transilvania a fost unul extrem de spectaculos.
Cei mai buni sportivi europeni la Powerlifting au făcut spectacol, în perioada 3-7 iulie, în cadrul Campionatului European de Powerlifting (Masters). Competiția a fost organizată în premieră de țara noastră și a adus la Sibiu nu mai puțin de 150 de sportivi veterani din întreaga Europă. Lucica Olah, Daniel Bălăiţă, Cristian Oproiu, Sorin Cazacu, Avram Rădoi sunt sportivii români care au obținut rezultate foarte bune la Europeanul de la Sibiu. Totodată, Andrei Cioflică şi Lucica Olah au devenit arbitri internaţionali de powerlifting, categoria 2. La Campionatul European de Powerlifting de la Sibiu s-au stabilit 7 recorduri mondiale şi unul continental în competiţia masculină şi două recorduri mondiale şi unul continental în competiţia feminină.
„Pentru Sibiu, atât ca oraş cât şi ca judeţ, am câştigat un mare plus de imagine, oaspeţii ne-au cunoscut aşa cum suntem, ne-au adresat multe mulţumiri şi urări de bine, gânduri bune care ne leagă de Europa. Pentru Clubul Sportiv Activ şi Federaţia Română de Powerlifting, în anul în care aceasta împlineşte 10 ani de existenţă, a fost un exerciţiu care a arătat clar că putem să facem bine ceva de o asemenea anvergură. Şi mai arată că putem fi gazde bune pentru performanţă de nivel mondial. Cred că fiecare sibian ar trebui să conştientizeze şi să fie mândru că în oraşul său s-au stabilit rezultate sportive care sunt cele mai bune din lume”, a declarat Marius Raica, președinte Club Sportiv Activ, director de competiție.

Bazar al ONG-urilor sibiene!
Prima sâmbătă din luna iulie a adus un nou bazat de fapte bune, în cadrul Pieței Volante Transilvania. Pe 6 iulie, ONG-urile din Sibiu și-au expus cauzele sibienilor, cu scopul de a strânge fonduri pentru proiectele lor. „Simțul civic crește în Sibiu, de la an la an. Apar tot mai multe asociații, care acoperă tot mai multe nevoi: fie că este vorba despre animale, oameni în suferință sau activități pentru copii. Ne ajutăm unii pe altii și știm că împreună, fiecare cu cauza lui, ajută un segment în nevoie”, a declarat Carmen Chindriș, președintele Asociației SUS INIMA.
În cadrul acestor bazaruri, reprezentanții asociațiilor pot schimba sfarturi și idei, iar sibienii pot afla mai multe detalii despre proiectele aflate în desfășurare de către ONG-uri.Iulie, luna în care sportivii și-au măsurat forțele la Sala Transilvania

O nouă pată de culoare!
Tot în iulie, peretele din spatele Sălii Transilvania a căpătat un nou aspect, în cadrul Sibiu International Street Art Festival 2019. Lucrarea realizată de artistul Bogdan Cazacincu poartă numele „ Fusion Healthy” și reprezintă o fuziune de forme și culori prin care se dorește scoaterea în evidență a unor elemente principale – fructe și legume, pictura fiind realizată pe peretele din spate al Sălii Transilvania, unde are loc Piața Volantă.Iulie, luna în care sportivii și-au măsurat forțele la Sala Transilvania

Sute de karatiști, la Sibiu
Pe 20 iulie, sute de karatiști din țară și din străinătate au participat la cea de-a 9-a ediție a Campionatului European de Karate Kyokushin. Competiția a fost dedicată sportivilor cu vârste cuprinse între 4 și 59 de ani și a reunit peste 450 de sportivi si oficiali din 7 țări europene, fiind organizată de către AS.C.S. Musashi Dojo Sibiu, sub auspiciile Federației de Kyokushinkai Tradițional din România si Uniunii Nationale a Federatiilor de Karate Kyokushin din România.
La Campionatul European de Karate Kyokushin, sportivii sibieni au obținut următoarele rezultate: Kata Locul 1 = 32 sportivi sibieni; Kata Locul 2 = 34 sportivi sibieni; Kata Locul 3 = 47 sportivi sibieni; Kumite Locul 1 = 3 sportivi sibieni; Kumite Locul 2 = 20 sportivi sibieni; Kumite Locul 3 = 38 sportivi sibieni.
„Evenimentul a fost parte componentă a proiectului sportiv Tradiții și Continuitate în Artele Marțiale, Sibiul devenind astfel nu doar o capitală culturală europeană, ci și una sportivă, o capitală a artelor marțiale, unde tradiția, respectul, unitatea, bunul simț și determinarea se regăsesc la ele acasă”, a declarat Horațiu Adrian Neagoie, președintele International Karate Organization Kyokushinkaikan-United Traditional Kyokushinkai Federation, unul dintre organizatorii campionatului.Iulie, luna în care sportivii și-au măsurat forțele la Sala Transilvania

Spectacol la Superspeciala Raliului Sibiului
Pe 27 iulie, Superspeciala de la Raliul Sibiului s-a desfășurat în zona Sălii Transilvania, începând cu ora 17:22. Organizatorii au pregătit un traseu spectaculos, iar startul s-a dat din zona Sălii Transilvania. Traseul de concurs a continuat prin Piața Aurel Vlaicu, pe Bulevardul Mihai Viteazu, iar apoi a revenit în sensul giratoriu din Piața Aurel Vlaicu și a continuat pe Calea Dumbrăvii. Echipajele au parcurs traseul de concurs de două ori, astfel că spectatorii au avut parte de un spectacol pe cinste.

Ultima oră