tânără atacată de un individ în parcul sub arini din sibiu – „m-a prins de mâini și m-a tras înspre pădure”

Au fost clipe de groază pentru o tânără din Sibiu. A fost atacată de un individ, în parcul Sub Arini, în timp e alerga. Acesta s-a năpustit asupra ei, a prins-o de mâini și a tras-o înspre pădure.

„M-a prins de încheieturile mâinilor și m-a tras înspre pădure”
Sibianca a povestit, joi, ceea ce s-a întâmplat, pe pagina sa de Facebook. Teribila întâmplare a avut loc pe 18 iunie, în jurul orei 19, în parcul Sub Arini, în dreptul terenului de rugby. Tânără se afla la alergat când, deodată, un bărbat care arăta perfect normal, s-a apropiat de ea, a prins-o de încheieturile mâinilor și a început să o tragă înspre pădure. Sibianca a încremenit.

„Era undeva în jur de 7 seara, lumina afară, cald, iunie 2019, soare, perfect senin. Alergam pe pista de alergare, într-un SubArini plin de copii, biciclişti, mame cu cărucioare. Într-un Sibiu considerat foarte sigur. În dreptul terenului de rugby, un tip tânăr, absolut normal, îmbrăcat ca mine şi ca tine, s-a apropiat brusc, s-a năpustit asupra mea, m-a prins de încheieturile mâinilor şi a început să mă tragă înspre pădure. M-am blocat”, a povestit, într-o postare publică pe Facebook, sibianca.

La început, tânără s-a gândit că e o glumă, că nu ar putea să îi facă cineva rău, în parc, într-un loc în care zeci de oameni ies la plimbare. Însă n-a fost așa. A început să se smucească, să scape cumva, însă în zadar. Individul o strângea tot mai tare, o privea fix și nu scotea un cuvânt.

„Am crezut că e o glumă, am încercat să mă smucesc dar nu puteam să scap. Am îngheţat complet, ca o pisică în faţa unui far orbitor. Nu puteam să fac nimic. Spaţiul meu personal, siguranţa îmi erau dintr-o dată invadate grav şi nu reuşeam să reacţionez. Îi simţeam mâinile pe încheieturi, cum mă strângeau, şi ochii care mă fixeau fără oprire. Nu scotea niciun cuvânt, continua doar să mă tragă cu putere. Mă uitam disperată în jur, sperând să reacţioneze cineva. Nu era nimeni. Nu îmi venea să cred. Mi-au dat lacrimile şi simţeam că nu mai am aer. Nu puteam respira. Individul a început să mă tragă mai tare şi să mă mişte de pe loc. Mă deplasasem jumătate de metru, nu mă mai puteam ţine pe poziţii”, mai scrie tânăra.

Salvată de oamenii din jur care au intervenit
Lovită de groază și de gravitatea situației, cât și de instinctul de supraviețuire, sibianca s-a gândit: „Dacă nu faci ceva, orice, sunt şanse să se întâmple ceva îngrozitor. Ţie. Acum. Asta e o situaţie reală”. Acela a fost moment în care a început să ţipe din toţi plămânii, cu toată groaza şi neputinţa pe care le simţea. Din ambele părţi au început să vină oameni. Individul s-a speriat şi a luat-o la sănătoasa.

„Când m-am văzut eliberată, am ţipat după el cât am putut, folosind cuvinte pe care nu aş vrea să le reproduc aici. Mi-au dat lacrimile de frustrare, îmi simţeam inima cum bate în gât de frică. Aş fi vrut să mă adun să alerg după el, dar m-am lăsat pe bordura trotuarului şi am izbucnit în plâns. Am încercat să mă liniştesc, mi-am terminat tura de alergat de 7km şi m-am dus la Poliţie”, a mai scris pe Facebook sibianca.

S-a dus la Poliție să depună plângere
„Poliţistul care m-a primit, aşa cum eram, în haine de alergare, cu urme la încheieturile mâinilor mi-a ascultat povestea, după care mi-a spus: “Dar, dşoară, de ce nu l-aţi lovit în părţile sensibile? Scăpaţi mai repede.” Probabil voia să destindă atmosfera, dar o glumă mai nepotrivită, într-un moment mai nepotrivit, nu am auzit niciodată. L-am ignorat, am mulţumit cerului că am scapat aşa, “lejer”, şi am continuat să scriu plângerea”. Da, mi-ar fi plăcut ca poliţistul care m-a preluat să aibă mai multă empatie, înţelegere şi să nu mă lase să aştept 15 minute pe holuri după ce i-am spus că aş vrea să depun o plângere pentru o hărţuire care se întâmplase chiar atunci. Da, mi-ar fi plăcut să mă sune cineva de la Politia Romana după mai bine de o lună de la incident să îmi spună care e stadiul anchetei. Am sunat eu din nou azi”, mai scrie tânăra.

„Plangerea face obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar în prezent se desfășoară cercetări în vederea identificării autorului și aplicării măsurilor legale”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

„N-am putut să dorm două nopți, îmi e frică”
În urma celor întâmplate, tânără a rămas cu o spaimă teribilă. Nu a putut să doarmă două nopți, iar acum se uită cu teamă la toți cei din jur. Dacă un bărbat necunoscut se apropie la mai puţin de un metru de ea, este foarte alertă, își strânge pumnii şi e pregătită să sune după ajutor.

„Povestea Alexandrei şi Luizei au reactivat în noi toate acele momente de groază, în care am fost pipăite, ameninţate, bruscate, hărţuite şi despre care ne e jenă sau ruşine să vorbim. Cu greu am ascultat ştirile zilele astea, de fiecare dată cu sughiţuri şi goluri în stomac”, scrie sibianca.

În urmă cu puțin timp, opinia publică a fost șocată de alte trei cazuri asemănătoare la Sibiu. O copilă de numai șapte ani a fost pe punctul de a fi răpită ori violată de un bărbat în vârstă de 67 de ani. VEZI AICI DETALII.

De asemenea, două tinere din Sibiu au fost hărțuite, în repetate rânduri, pe rețelele de socializare, de un individ din Cluj. CITEȘTE AICI DETALII.

Ultima oră

Comentariul meu