iulie a bătut toate recordurile de temperatură de când există înregistrări pe pământ

Luna ce tocmai s-a încheiat a fost cea mai caldă lună de Iulie din istorie, la nivel global, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale – OMM. Organizația care urmărește schimbările climatice de când există înregistrări, a dezvăluit că ultimul val de căldură din europa a spart recordurile din toate timpurile.

Temperaturile uriașe din Iulie s-au produs după ce luna Iunie a avut deasemenea toate recordurile de temperatură depășite. Primele 29 de zile ale lunii Iulie 2019 au fost sensibil mai calde decât cele din Iulie 2016, o altă lună care bătuse recorduri și cele mai caniculare în acest an până în prezent. Acum trei ani, temperaturile la nivelul solului și al oceanului au fost cu o medie de 0,87 de grade mai mari decât media secolului trecut., potrivit OMM.

“Întotdeauna am trăit veri călduroase, dar asta nu mai e vara tinerețiilor noastre”, a mărturisit pentru agenția Reuters, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a reafirmat că trebuie luate măsuri pentur a încetini ritmul de încălzire globală.

Oamenii de știință spun că temperaturile mari înregistrate odată cu încălzirea globală provocată de schimbarea de climă vor continua să crească cu o medie de 1,5 grade între anii 2030 și 2052, dacă nimic nu se schimbă în modul actual de folosire a resurselor de către omenire.

Ultima oră

Comentariul meu