festival culinar în centrul cisnădioarei în acest weekend

Acest final de săptămână va fi unul în care Cisnădioara se însuflețește. De vineri până duminică are loc Festivalul Culinar. Acest festival s-a creat pentru comunitatea de locuitori din Cisnădioara și pentru familii în general reprezentând o oază urbană de relaxare.

Festivalul propune o modalitate diferită de petrecere a timpului liber, de îmbinare a artelor spectacolului, concerte, jocuri interactive, ateliere de creaţie cu materiale reciclabile, produse handmade, locuri special amenajate pentru joacă cu arta bucătăriilor tradiționale, degustări și vânzare de produse locale tradiționale, precum și demonstrații culinare.

Evenimentul este completat cu momente educative și de conștientizare, deoarece nu este un eveniment doar despre mâncare ci și despre unirea comunității din sat, despre educație, despre inițiativă și despre implicare.

festival culinar în centrul cisnădioarei în acest weekend

Astfel, duminică, la ora 19:00, sunteți invitați să vă implicați în crearea unui lanț uman în jurul școlii din Cisnădioara format din copii și părinți pentru că educația este importantă și trebuie să fie oferită tuturor copiilor !

Evenimentul se va muta apoi în CINEMATOGRAFUL ÎN AER LIBER pregătit în curtea școlii pentru a viziona un film special pentru copii.

Programul detaliat pentru cele 3 zile de eveniment este:

Vineri:

Platouri tradiționale, Pită cu unsoare și ceapă, plăcinte, siropuri naturale și alte bunătăți locale.
18:00 – Deschidere eveniment (scenă)
18:00 – Ateliere pentru copii cu materiale biodegradabile (curtea bisericii)
18:05 – Concert Jazz
18:15 – Degustare de vinuri
18:20 – Decernare Premiu Agora pentru implicare civică, de către, Dl Ștefan Tobler, reprezenant al organizatorilor și fondator al Fundației Ars Vitae.
18:30 – Concert Jazz
19:30 – Moment responsabilizare ecologică (Cetate Cisnădioara). Copii prezenți la atelierele de creație cu materiale biodegradabile vor urca la Cetatea Cisnădioara de unde vor transmite un mesaj ecologic care va fi difuzat live atât pe pagina de facebook a evenimentului cât și pe ecranul amplasat pe scenă.
19:35 – Trio Ecumenic

Sâmbătă:

Miel la protap, Bulz, Tocană le ceaun, Pită cu unsoare și ceapă, plăcinte și multe alte bunătăți.
12:00 – Concert Jazz
18:45 – Oliver Frankel (Cisnădioara)
19:00 – Trupa Hara

Duminică:

Miel la protap, Bulz, Tocană le ceaun, Pită cu unsoare și ceapă, plăcinte și multe alte bunătăți.
13:00 – Demonstrație culinară
19:00 – Moment Educație pentru toți copiii! (formare Lanț uman din copii)
19:15 – Rulare film Intors pe dos (film pentru copii, despre emoții)

Ultima oră

Comentariul meu