cum se joacă cele două tipuri principale de ruletă: franceză și americană

Considerată de-a lungul istoriei ,,Regina jocurilor de noroc’’, ruleta este unul din cele mai fascinante jocuri de noroc, fiind inventată, conform celor mai comune teorii, de francezi, undeva în secolul al XVII-lea, deși mulți susțin că de fapt chinezii ar fi jucat primii un joc foarte asemănător, în antichitate. Este vorba despre un joc în cadrul căruia chinezii antici aranjau 37 de figurine reprezentând animale, într-un pătrat magic, cu numere ce însumau exact 666, atât cât fac și numerele de pe ruletă adunate.

Dacă în cazinourile din America popularitatea sa este asemănătoare cu cea a altor jocuri precum sloturi, video poker, blackjack sau zaruri, fiind în pericol să fie depășită de jocuri precum Caribbean Stud Poker sau Let it Ride, potrivit unui material publicat pe site-ul howstuffworks.com, în cazinourile din Europa, pe de altă parte, mesele de ruletă atrag cei mai mulți clienți. În ceea ce privește cazinourile online, trebuie spus că mesele de ruletă sunt nelipsite din oferta oricărui operator și, mai mult, în ultimii ani, popularitatea acestora a crescut dramatic, odată cu apariția meselor de ruletă cu dealeri live. Apasă aici pentru o lista a celor mai bune cazinouri online licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din țara noastră!

Cele mai cunoscute tipuri de ruletă sunt cea Americană și cea Franceză, diferența dintre cele două fiind numărul Dublu Zero (00), prezent în exclusivitate pe mesele americane. Astfel, varianta americană are, în total, 36 de numere plus Zero și Dublu Zero, iar cea franceză 36 de numere plus un singur Zero. Ca atare, cei mai mulți jucători aleg varianta franceză, riscurile că bila să cadă pe nefastul zero fiind mai mici.

În Statele Unite ale Americii, numărul meselor de ruletă franțuzească nu este deloc mare, acestea fiind prezente, de regulă, în camerele cu mize foarte mari si premii grozave.

Chiar dacă avantajul ,,casei’’ este clar mai mare în cazul variantei americane, majoritatea celor care intră într-un casino ignoră acest fapt și se așează la aceste mese, pentru a-și încerca norocul la ruletă. Dacă în Franța dealerii se numesc ,,croupiers’’, în Statele Unite rămân la denumirea clasică – ,,dealers’’.

Interesant este faptul că, cel puțin în cazinourile terestre renumite, dealerii, de obicei, oferă jucătorilor mult timp pentru a alege combinațiile pe care să parieze la fiecare rundă, astfel încât numărul rotirilor se situează în general în jurul valorii de 45 pe oră, în timp ce la mesele de zaruri se joacă aproximativ 100 de mâini pe oră, iar la mesele de blackjack numărul rundelor de joc poate ajunge la 60 în fiecare oră.

 Principalele reguli la ruletă

Printre cele mai comune reguli pe care cei care se așează la mesele de ruletă trebuie să le respecte se număra următoarele:

  • Scaunele de la mesele de ruletă sunt doar pentru jucători. Asta înseamnă că, oricât de mult și-ar dori să asiste îndeaproape la joc, cei care nu mizează nu vor putea face acest lucru, deoarece printre sarcinile dealerilor este și aceea de a îndepărta non-jucătorii de la mese
  • Nicio rundă nouă de joc nu poate începe până ce dealerul nu împarte câștigurile celor norocoși și colectează mizele celor mai puțin norocoși. După asta, jucătorii au posibilitatea să plaseze noile pariuri și abia apoi o nouă învârtire poate începe. În unele cazuri, jucătorii pot paria și după ce bila începe să se învârtă, însă nu pentru mult timp
  • Orice masă de ruletă are o limită de pariere minimă și una maximă, limite ce nu pot fi depășite de niciun jucător
  • Se poate paria pe orice număr sau combinație de numere, folosind secțiunile din interior sau din exterior

Ultima oră

Comentariul meu