video - consilierul local adrian bibu cere infrastructură pentru sportivi - astrid fodor a promis că se implică activ

Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a promis joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, că va face demersuri la Guvern, la premierul Viorica Dăncilă, pentru a cere sprijin şi clarificări, în aşa fel încât să se facă baze sportive noi în oraş. Până va primi răspuns de la Guvern, Fodor va constitui un grup de lucru în Primăria Sibiu, format din specialişti şi consilieri municipali, unde să se găsească cele mai bune soluţii ca să fie ajutat sportul local. Primarul Sibiului a promis sprijin pentru sport, după ce directorul Sălii Transilvania, consilierul liberal, Adrian Bibu, a cerut mai multă implicare pentru susţinerea sportivilor.

Fodor: Vom face demersuri la Guvern

Consilierul local, Adrian Bibu, a propus joi, Primăriei Sibiu, câteva investiţii care să fie făcute, pentru ca sportul sibian să fie susţinut. În replică, primarul Astrid Fodor, a dat asigurări că se va implica şi va susţine sportul, atât cât îi permite legea şi bugetul. Primarul Sibiului cere şi bani de la Guvern, nu doar descentralizare. „Este absolut normal când se descentralizează o activitate, să se asigure şi fondurile necesare funcţionării. (…) Vom face demersuri la Guvern, vom constitui un grup de lucru, consilieri municipali, specialişti”, a spus Fodor. Potrivit acesteia, Primăria a găsit locurile unde s-ar putea construi baze sportive performante. „Avem câteva locaţii unde pot fi amenajate baze sportive. O decizie nu vrem să o luăm singuri, pentru că este o problemă de investiţii mari”, a arătat primarul sibian. Edilul şef al Sibiului recunoaşte că stăm prost la capitolul baze sportive, însă spune că acestea presupun investiţii mari. „Noi avem lipsă de baze sportive. (…) Da, trebuie analizat ce şi cum. Şi pentru asta o să facem un grup de lucru ca să înaintăm în direcţia asta”, a explicat Astrid Fodor.

YouTube video

Adrian Bibu cere sprijin pentru sportivii sibieni ca să se pregătească corespunzător acasă
Consilierul municipal, Adrian Bibu, directorul Sălii „Transilvania” din Sibiu, a citit joi, în cadrul şedinţei, ideile sale şi ale altor oameni din sportul sibian, legate de Palatul Copiilor şi cluburile sportive. Prima propunere este să se formeze un club sportiv municipal sibian,”pentru că sportivii sibieni nu rămân în Sibiu”, dând ca exemplu oraşul Oradea. Acest club ar putea pune la dispoziţia sibienilor, bazele sportive. Aici a dat exemplu Clujul. Bibu cere săli de sport în cadrul şcolilor, care să nu pună în pericol sănătatea copiilor. În prezent există locuri unde copiii fac activităţi care le pun în pericol articulaţiile şi oasele. Bibu cere o nouă sală polivalentă a Sibiului, de 12.000 de locuri, nu cum e acum, ca să atragem concursuri internaţionale mari. Sala Transilvania are 1.600 de locuri. Bibu vrea o nouă sală polivalentă pe Calea Şurii Mici. Acelaşi consilier vrea ca Primăria să preia Palatul Copiilor şi cluburile sportive şcolare. Deja Primăria a preluat Palatul Copiilor, aici făcându-se deja investiţii din donaţiile sibienilor.

Ultima oră

Comentariul meu