Restructurare la Antifraudă - Ce se întâmplă cu agenția de la Sibiu

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a confirmat pentru profit.ro faptul că Direcția Națională Antifraudă va trece printr-o reorganizare. Și Sibiul va fi afectat. 

„Antifrauda trece la județe. (…) Poate să se și redenumească, sunt mai multe discuții. În ANAF, regiunea va rămâne doar cu un rol metodologic, toate funcțiile și deciziile vor trece la nivel de județ. Regiunea va rămâne cu rol metodologic, cu îndrumare și cu funcții suport, ca să nu le împărțim în toată țara. În rest, decizia rămâne jos la județe”, a declarat Teodorovici, întrebat de Profit.ro ce se întâmplă cu Direcția Antifraudă și dacă aceasta va fi integrată în Direcția Inspecție Fiscală, tot din cadrul ANAF.

Din Antifraudă se vor desprinde și vama și departamentului pentru soluționarea contestațiilor. Până acum ANAF-ul a funcționat cu un deficit de personal de până la 25%.

În prezent, Antifrauda este organizată cu o structură pe opt regionale, similare regionalelor ANAF, dar diferite de acestea. Regionalele Antifraudă au sediile în București, Suceava, Constanța, Alexandria, Târgu Jiu, Deva, Oradea și Sibiu, în timp ce regionalele ANAF sunt București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Ploiești și Timișoara.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu