sibiancă în topul geniilor din lume - raluca ada popa e una din cele mai deștepte tinere de pe mapamond

Raluca Ada Popa este sibianca ce este cotată drept unul din cei mai inteligenți oameni. Este sibiancă, a terminat la Lazăr, a ajuns în Statele Unite la Universitate Berkley, a pus la punct niște programe de criptare informatică, iar acum este nominalizată în topul geniilor Massachusetts Institute of Technology (MIT) „35 under 35”.

ORA DE SIBIU A SCRIS AICI DESPRE ASCENSIUNEA RALUCĂI POPA DE LA LAZĂR LA BERKLEY

Sistemele sale de criptare lucrează cu o gamă largă de aplicații și oferă un nivel de protecție pe care firewall-ul nu o poate oferi: chiar dacă atacatorii intră într-un sistem informatic, aceștia nu au cum să descifreze datele.

Raluca Ada Popa spune că tehnicile ei permit sistemelor informatice să funcționeze ca și cum „ar fi fost legate de ochi”. Ele sunt capabile să lucreze cu datele fără a le „vedea” efectiv – ceea ce deschide câmpul de securitate cibernetică pentru o serie de noi aplicații.

O inovatie mai recentă a ei, „Helen”, poate fi folosita de spitale pentru a partaja informațiile din fișa medicală a unui pacient fară a compromite confidențialitatea acestora.

Un alt sistem, „Opaque”, asigură sistemele hardware împotriva software-ului potențial compromis și este acum utilizat de companii precum IBM.

Ultima oră

Comentariul meu