scandalul de la universitatea sibiu continuă – studenții discriminați revin cu o nouă replică

Cei patru studenți care zilele trecute au dezvăluit public modul în care câșiva profesori universitari de la ULBS, le-au vorbit și i-au tratat pentru simplul fapt că nu sunt sibieni, vin cu o nouă replică pentru Vințan Lucian, cel care este de altfel principalul profesor universitar acuzat că jignește și discriminează.

CITEȘTE AICI ACUZAȚIILE ADUSE PROFESORILOR SIBIENI

Drept la replica pentru domnul Vintan Lucian
Domnule Vintan, nu v-am calomniat cu absolut nimic, in schimb dumneavostra ne calominati, ne jigniti, sustiand cu atata vehementa ca mintim, ca suntem “lături” sau ca nu avem cei 7 ani de acasa! Daca minteam cu siguranta nu luptam cu inversunare pentru dreptate in public doar pe baza unor afirmatii false. Ne asumam tot ce am spus, am spus doar adevarul. Ne faceti inculti, mediocrii si ne jigniti. Indiferent de gradul de inteligenta al unui om trebuie sa-i tratati pe toti in mod egal si nici decum sa ii jigniti sau defăimati! Pentru contestarea nivelului mediocru va atasez rezultatele obtinute in programul Erasmus + La Universitatea din Praga, cat si rezultatele mele si ale colegilor mei din cadrul ULSB master AAIE sem II. scandalul de la universitatea sibiu continuă – studenții discriminați revin cu o nouă replicăAm reusit sa terminam acest program de master subventionat la ULBS in ciuda discriminarilor si umilintei aduse de dvs. (sic!)
Am promovat studiile de master la ULBS, dar nu pot fii nepasator situatiilor care se intampla aici. In de-a lungul anilor, am avut oportunitatea de a studia la Universitatea din Izmir, Czech University of Life Science Praga, am absolvit licenta la Universitatea din Pitesti, in cele din urma ajungand la ULBS, aici intampinand cele mai mari erori de sistem. Cadrele didactice din Vestul Europei au considerat ca am avut rezultate bune si am lasat o impresie foarte buna. In ULBS ei ma numesc un student mediocru.
Nu v-am contestat capacitatea dvs. de pregatire sau publicatiile relalizate ci din contra am spus foarte clar ca va respectam munca. Pe noi ca si studenti, ne intereseaza sa fiti capabili sa va predati materia, sa ne faceti sa intelegem din clasa, sa fiti capabili de a purta o discutie personala, sa ne vorbiti frumos si sa fiti un profesor de calitate (cum am dat exemplu ca exista, deci se poate), in caz contrar ramaneti la publicarea cartiilor si efectuarea cercetariilor si renunati la catedra. Orele de curs nu se rezuma doar la discurii despre “Cum v-a iesit tuica anul acesta?” sau la a va lauda 40-50-60 de minute despre cine sunteti si ca nu mai este nimeni ca dvs. omniscient in toata Romania.
Ceea ce contest este modul arogand in care ne tratati, jignirile aduse, neprofesionalismul de care ati dat dovada doar insultandu-ne prin raspunsul dvs, (lucru pe care l-ati facut si in privat), onestitatea, transaprenta (va rog sa ne puneti la dispozitie toate lucrarile), respectul si tolerantea fata de noi. Mi-ar fi placut sa aveti coloana vertebrala, sa va asumati injuriile si amenintarile adresate atat in privat cat si de fata cu alte persoane. Sunteti prea mandru ca sa recunoasteti ca ati gresit si ca ne-ati tratat fara profesionalism.
Imi spune-ti ca sunt fara discernamant, ati cautat intr-o carte sa vedeti ce inseamna? Spuneti ca mint si ca va “tavalesc prin noroi” pe dumenavoastra un profesor respectabil, va rog sa mai cititi inca o data daca atat ati inteles din eforturile depuse de noi in scrisoarea de ieri. Va legati de capacitatea noastra intelectuala, dar de faptul ca ne insultati in privat dar mai ales in public, denota ca sunteti mult superior intelectual noua. Daca noi nu avem publicatii si un CV de 30 de pagini inseamna ca aveti dreptul sa ne cenzurati, ca dumneavoastra aveti dreptul sa ne insultati, sau sa ne tratati ca pe ultimii oameni? Chiar si in raspunsul trimis la ziar ati dat dovada de faptul ca ne jigniti prin aceste cuvinte agresive si de intimidare, iar faptul ca nu va ajunge nimeni la nas este evident; ati mentionat o data la 3 fraze cate articole, ce studii si ce inteligenta nemaiintalnita aveti dvs.
Spustineti ca in ultimii 28 de ani toti studentii au numai cuvinte de lauda la adresa dvs., dar oare de ce? Nu cumva cei ce lauda sunt cei care inca sunt studenti si prefera “sa se faca frate cu dracu pana trec puntea” pentru a termina facultatea fiindu-le frica sa recunosca public anumite adevaruri, cunoscut fiind faptul ca sunteti un profesor razbunator iar acestia nu vor mai reusi ulterior sa termine facultatea, iar cei ce au terminat deja studiile s-au impartit in 3 categorii:
1) cei care contiua sa laude pentru ca se numara printre cei care au fost favorizati,
2) cei care indiferent cum a fost situatia prefera sa taca,
3) cei care au coloana vertebrala sa puna punctul pe I, au curaj sa vorbeasca ne mai avand frica unor note proaste. Spune-ti ca suntem lipsiti de dovezi, ca va aducem numai calomnii, de ce apar de ieri atatia fosti studenti care incep sa povesteasca experiente lor neplacute din cadrul facultatii din Sibiu?
Lupta noastra nu consta in a dovedi cat de destept este fiecare dintre noi sau pentru a demonstra ce calitati grozave avem noi, lupta este pentru toti tinerii din ziua de astazi care sunt
cenzurati, pentru viitorul copiilor nostri, sa putem trai intr-o tara civilizata, intr-o tara lipsita de prejudecati, intr-o tara in care sa nu se mai faca abuz de putere, discriminari sau rasim, sa constientizati ca nu doar studentii au vina si sa va uitati si in “propria ograda”. Vrem un sistem educational modern, care sa puna accentul pe pregatirea noastra pentru viata dar si pentru cariera, nu doar pe memorarea mecanica a unor cursuri care la 10 minute dupa examen sunt uitate si totodata sa scapam de aceasta gandire comunista care se pare ca exista si dupa 30 de ani de la revolutie. Stiti de ce vrem asta? Pentru ca in cei 7 ani de acasa, despre care dumneavoastra sustineti ca nu-i avem, am invatat sa ne aparam drepturile, sa fim sinceri si cinstiti, sa nu facem discriminari si sa avem bun simt fata de toata lumea, sa nu facem abuz de putere sau sa ne credem atotputernici.
P.S: Nu numarul publicatiilor, al titlurlor primite sau numarul paginilor din CV nu te face om sau profesor, ci acest lucru se reflecata in propriii lor studeti, in cunostintele acumulate de ei, in obiectivitate si in bunul simt nici decum in numirea studentilor “lături”.
Aveti onoare si cereti-va scuze, admite-ti ca ati gresit, nu doar noua ci si restul generatiilor. Voi in cadrul ULBS va luati apararea, iesiti in public unde dati dovada de ipocrizie, ne insultati si defaimati fapt care spune multe despre profesionalismul vostru ca institutie de stat. Nu vreti sa faceti o ancheta interna?!
Ne exprimam speranta ca la nivel de conducere al Universitatii de stat din Sibiu, sa se analizeze situatia, sa se vada ce trebuie indreptat inainte de a se lansa acuzatii la adresa noastra. Sa
se faca o analiza de practica didactica si sper ca Universitatea sa se plece la cele transmise.
Pentru studenti: Gândiți-va de două ori înainte să alegeți Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, și de trei ori dacă vreți să faceți studiile în România, viitorul vostru este doar în mâinile
voastre.
„Cum pot eu răspunde la o enormitate precum că nu aș fi fost obiectiv în corectarea lucrărilor de examen, când, până acum, în 28 de ani de carieră universitară, nu am avut niciun reproș în acest sens?” – prof. univ. dr. ing. Lucian Vințan

Drept la replica pentru condurerea ULBS
Ne asteptam la o astfel de reactie agresiva din partea conducerii facultatii ULBS. Pentru examenul in cauza, singura data programata in sesiunea iunie 2019 a fost pe 27.06.2019. Colegele mele au verificat pe site, au sunat la secretariatul facultatii zi de zi, de fiecare data s-a comunicat ca examenul este pe 27.06.2019. Spuneti-ne va rog, cand au fost celelate doua programari despre care mentionati si cum am fi putut lua la cunostiinta din moment ce ele nu apar afisate nicaieri? (nici pe site, nici la secretariuatul facultatii). Era dreptul lor de refacere atat a examenului cat si a restantelor in timp util. Unde este corectitudinea si trasparenta cu care va madriti?! O reflectati prin incalcarea drepturilor studentesti? La secretariat s-a comunicat “Ne cerem scuze insa pentru master nu s-a mai luat in calcul perioada de restante. S-a fixat doar un examen deoarece am crezut ca nu are nimeni restante pentru a mai fi nevoie de inca o reexaminare programata”, iar cand s-a mers sa se faca cerere pentru a da examenul a doua oara de drept dupa achitarea creditelor am primit raspunsul ca nu vrea Domnul Vintan Lucian sa sustina alt examen. Asta pot confirma doamenele secretare daca nu se ajunge la dansele pentru intimidarea acestora.
Mai jos va atasez un exemplu in care este afisat pe UMS perioada unui examen si restanta, iar in partea dreapta programarea examenului SOSC care se vede foarte clar ca a fost programat o
singura data. In mod normal trebuia programat o data pentru examen, restanta si RR, acest drept fiindu-ne ingradit!scandalul de la universitatea sibiu continuă – studenții discriminați revin cu o nouă replică

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Buna ziua.Ceea ce se spune in comentariul de mai sus despre asa zisul “domn profesor Dorin Telea” este foarte adevarat,am dat de 5 ori examenul cu el fara sa il programeze la secretariat,iar la sfârșit a chemat 3 colegi la el acasă in Rasinari la muncă cu drujbe, moto-coase si alte unelte,precum si “darul” cerut de dumnealui pentru a promova examenul, bineinteles asta doar daca ii scriai cel putin patru subiecte din sase!
    Acesti “asa zisi” oameni nu au ce cauta in ocuparea unor funcții, in care incearca sa dea un exemplu unor viitori ingineri.

  2. Ca absolvent al Facultății de Inginerie as putea confirma intr o oarecare măsură afirmațiile studenților. Sunt profesori la cursul cărora te face sa înțelegi si sa înveți ceva si apoi sunt profesori care fac mișto sau discriminare de studenti( ex Maria Vințan care ne a intrebat la primul curs de la ce licee venim iar apoi făcea glume in consecinta. Si mai sunt profesori cu adevărat nenorociți cum ar fi prof. Dorin Telea care ne a obligat să i cumpărăm cartea si ne a cerut MITA pentru a trece examenul.