scandalul studenților jigniți de profesori - cei de la ulb sibiu spun că tinerii "au o pregătire mediocră"

Reprezentanții Universității ”Lucian Blaga„ răspund acuzațiilor aduse de patru studenți ai programului de master din cadrul Facultății de Inginerie care au adus acuze mai multor profesori.

Reprezentanții ULBS spun că studenții sunt cei care au greșit și nu au respectat termenele unor examene, iar lucrările de dizertație a doi dintre ei au fost mediocre. Ca urmare, nu se va face nicio anchetă internă.

CITIȚI AICI ACUZELE PE CARE STUDENȚII LE ADUC PROFESORILOR DE LA ULBS

”Conducerea Facultății de Inginerie a luat act cu indignare de insultele și afirmațiile calomnioase pe care semnatarii “Scrisorii despre discriminarea studenților din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu” le-au adus facultății noastre și le consideră nefondate, tendențioase și rău intenționate. Toate faptele relatate nu au nicio acoperire în realitate. Cadrele didactice aduse în discuție sunt cadre didactice de bună, foarte bună sau chiar excepțională calitate didactică și științifică, probate în mod incontestabil, prin realizări profesionale demonstrabile, la nivel național și internațional. De altfel, evaluările studenților, vreme de ani buni, demonstrează cu prisosință aprecierea de care se bucură respectivele cadre didactice în fața acestora.
Activitatea didactică în cadrul Facultății de Inginerie este reglementată prin documente publice, disponibile on-line la adresa: https://www.ulbsibiu.ro/ro/informatii-publice/, respectiv https://www.ulbsibiu.ro/ro/despre/organizare/regulamente-de-organizare-si-functionare/.
Semnatarii documentului primit de Dvs. au susținut examenele în deplin acord cu reglementările în vigoare. Menționăm că cele două studente, semnatare ale acestui document, au avut la inceputul anului universitar curent o restanță la una din disciplinele studiate în anul anterior de studiu (anul I de studiu). În acord cu reglementările în vigoare, ele aveau dreptul să susțină examen la această disciplină, în anul universitar curent, la data, ora și sala programate oficial de Secretariatul General al facultății, în sesiunile de examene programate în acest an universitar. Cele două studente s-au prezentat doar la ultima din cele trei date posibile de susținere a acestui examen. Astfel, la data de 27.06.a.c., dl. prof. univ. dr. Lucian Vințan a avut examen, în calitate de cadru didactic titular al disciplinei „Simularea si optimizarea sistemelor de calcul”. Studentele Ispas Andreea și Ciurea Mihaela, participante la examen, au elaborat lucrări scrise fără absolut nicio legătură cu subiectele examenului. În consecință, acestea nu au promovat respectivul examen.
Pentru că nu au promovat examenul au făcut, fiecare dintre ele, o cerere către conducerea facultății, prin care solicitau dreptul la o nouă re-examinare. Cererile au fost respinse, conform deciziei Consiliului Facultății, care a stabilit că studenții din anii terminali mai pot beneficia de o nouă re-examinare doar în sesiunea de toamnă. Trebuie precizat că nu cadrul didactic decide pe cine primește la examen, data susținerii examenului, sau numărul de participări la examene. Toate aceste informații pot fi aflate de la Secretariatul General al facultății.
Legat de afirmațiile referitoare la examenul de disertație susținut de domnii absolvenți Pană Sebastian și Avrămoiu Lucian, comisia de examinare a luat în considerare exclusiv lucrarea scrisă, modul de prezentare, precum și modul în care candidații au răspuns întrebărilor referitoare la proiect. Orice alte aspecte colaterale, spre exemplu faptul că unul dintre absolvenți este “freelancer” care se ocupă cu aplicații Android, iar celălalt este antreprenor cu 3000 de abonați etc., nu au fost luate în considerare, fiind considerate irelevante în contextul dat. Cei doi candidați au dovedit o pregătire mediocră în domeniul temelor abordate, dovedind faptul că nu au înțeles suficient de bine aspecte fundamentale referitoare la acestea. Notele acordate au fost în perfectă corelație cu aspectele constatate de comisia de examinare.”, este răspunsul ULBS.

Ultima oră

Comentariul meu