scandal la universitatea din sibiu - profesori acuzați că jignesc și discriminează - "doar din simplu fapt că ești din vâlcea sau pitești"

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu este cotată ca fiind una din cele mai bune din țară, în special Facultatea de Inginerie. Chiar și așa, pe ici, pe colo, apar nemulțumiri, care sunt și exprimate. Asta s-a întâmplat cu patru studenți la unul din cursurile de master ale Facultății de Inginerie. Cei patru acuză câțiva profesori de felul în care le-au vorbit și i-au tratat pentru simplul fapt că nu sunt sibieni. 

UPDATE 2 – Vințan vine cu lămuriri
Lucian Vințan a trimis joi seară un drept la replică legat de acuzațiile aduse de câțiva studenți masteranzi cum că mai profesori le-au vorbit și i-au tratat urât, pentru simplul fapt că nu sunt sibieni. Principalul profesor universitar acuzat că jignește și discriminează vine cu lămuriri. Vezi AICI ce spune!

UPDATE – ULBS vine cu o poziție oficială
La solicitarea Ora de Sibiu, reprezentanții Universității ”Lucian Blaga„ au răspuns oficial acuzațiilor aduse de patru studenți ai programului de master din cadrul Facultății de Inginerie care au adus acuze mai multor profesori. – Citiți AICI ce spun cei de la ULBS!

ȘTIREA INIȚIALĂ
Cei patru, doi băieți și două fete, au urmat cursurile master-ului Aplicații Avansate în Ingineria Electrică. Au dorit să vină la Sibiu, după cum spun ei, pentru a-și completa studiile și cunoștințele, chiar dacă o mare parte din ele le-au acumulat și în universități din Europa.
Aici însă, au fost întâmpinați cu o ostilitate, spun ei, doar pentru că sunt din Pitești. ”Entuziasmul s-a terminat însă repede când am început să ne simțim marginalizați de restul profesorilor, aici dorind să menționez pe Prof. Maria Vințan, care deseori folosea la cursuri expresia “Voi 4 sunteți de la Pitesti, nu mai are rost să vă întreb pe voi”, urmată de Prof. Vințan Lucian și chiar de Mihai Bogdan care adesea au pus accentul pe faptul că absolvisem în altă parte și noi nu merităm să fim studenți aici.”, se arată într-o scrisoare semnată de cei patru studenți.
Lucian Avrămoiu, unul din cei patru studenți, spune că au conceput această scrisoare ca un semnal de alarmă. ”Am vrut să atragem atenția asupra acestui fapt. Problemele au apărut acum, la susținerea examenelor. Colegele mele nu au putut susține dizertația pentru că domnul profesor Vințan nu a vrut pur și simplu să țină restanțele, iar notele la examen s-au dat după ochi frumoși. sunt sigur că această situație și acest tip de discriminare nu ni s-au întâmplat doar nouă, dar poate alții nu au avut curaj să o spună. Am trimis scrisoarea la toate instituțiile ce au legătură cu facultatea și învățământul, poate se sesizează cineva și se mai schimbă lucrurile”.

Comportament superior
Profesorul Lucian Vințan este cel care, spun studenții, a avut cel mai nepotrivit comportament față de ei. ”Mai mult, suntem luați și priviți de sus de anumiți profesori precum Prof. Vințan Lucian care mie personal mi-a spus “Nu te-ai pus cu cine trebuie băiete”, “O să am eu grijă de tine”, “O să vezi tu ce îți fac”, spune în scrisoare Lucian Avrămoiu, unul dintre studenți.
Comportamentul profesorilor față de cei patru a continuat în aceeași manieră până la finalul cursurilor ”În final, la prezentarea lucrării de disertație, cele doua colege nu au intrat în examenul final deoarece acest cadru didactic atât de mândru de sine, Prof. Vințan Lucian, a transmis către secretariatul Universității că el NU VREA să mai susțină examenul de restanțe, astfel colegele mele nu au putut să intre în examenul de disertație. Să nu mai subliniez faptul că acest examen împreună cu restanța trebuiau să fie programate cu mult înaintea perioadei de susținere a disertației. La secretariatul facultății, împreună cu conducerea acesteia, reprezentată de Prof. Volovici Daniel, colegele mele au avut parte doar de idiotismul “veniți mâine să vorbiți cu X” sau “nu se poate”, firește nu au găsit comprehensiune din partea nimănui, mai mult, una dintre secretare le-a spus că îi este frică de domnul Prof. Vințan Lucian și nu poate face nimic ce l-ar nemulțumi”, se arată în scrisoare.

”Nimic inteligent”
La susținerea dizertației, doi dintre studenți au prezentat proiecte pe care le-au dezvoltat ca aplicații pentru Android și care au deja zeci de mii de descărcări ale utilizatorilor. Chiar și așa, profesorii din comisie le-au replicat celor doi că nu e nimic nou și inteligent ”Eu împreună cu colegul meu Pană Sebastian la prezentarea lucrării de disertație, am avut și lucrări practice, eu o aplicație Android pentru iluminatul inteligent al casei, deoarece sunt freelancer și cu dezvoltarea de aplicatii Android mă ocup, avand în prezent peste 50 de aplicații android cu un număr total ce depașește 3 milioane de descărcări în magazin play, profesorii din comisie Vințan Maria, Mihai Bogdan și Panu Mihai, susținând că nu am facut eu aplicația android și că nu e nimic inteligent în lucrarea mea. Am lucrat la proiectul de disertație cel mai mult la Universitatea din Praga, unde pe lângă aceasta am avut și cursuri la care am obținut rezultate foarte bune, într-o țară străină, însă pentru nivelul Universității din Sibiu aceste rezultate nu sunt suficient de “inteligente”.
Colegul meu Pană Sebastian a prezentat proiectarea propriei rețele CATV, el fiind antreprenor și având în prezent un numar de peste 3000 de abonați pentru rețeaua sa de distribuție, însă profesorii au considerat că “nu este nimic scris de el și totul e copiat și nu are nimic proiectat”, menționând faptul că între ei vorbeau “Sunt de la Pitești”. Cum este posibil? Studenții cu realizări bune pe plan profesional, aducând ceva nou sunt luați în derâdere însă colegii din Sibiu, care au prezentat ce fac la locul de muncă au primit note mult mai mari”, este povestea studenților.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”289061″ /]

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

13 Commentarii

  1. Dragilor, daca sunteti atat de potenti, de ce nu ati mers la Cluj, la Timisoara? De ce ati venit la Sibiu? Aaaa, da, sigur, fiindca se intra mai usor, concurs de dosare, interviu simbolic la admitere etc
    Pai voi ati crezut ca Sibiul e Titulescu de Rm Valcea sau no name-ul de Pitesti? Aici sunteti in fostul imperiu, aici e alta mentalitate, alti oameni, alte valori. Aici nu tine cu smecheriile oltenesti/ragatene etc
    Si relativ la Pitesti, vedeti ce ati facut in „Experimentul Pitesti”! Ati luat oameni nevinovati din toata oltenia si i-ati maltratat fara mila! Asta inseamna Pitesti, argesenii smecherasi, cruzi, fara mila fata de romani, frati de-ai lor! EU NU VA VOI UITA PENTRU ASTA!
    Aveti ce invata si de la Vintan, Florea, Gellert. Un lucru simplu: modestia! Modestia, atunci cand esti pe val, cand ai un program de cercetare riguros; disciplina, munca etc Dar da, astea nu mai au valoare dupa ce treci de granita imperiului de pe Valea Oltului.

  2. Citind declaratia studentilor dar si a domnului profesor, imi dau seama ca doar o persoana aroganta si inchisa la minte poate sa se lege de fiecare gresala gramaticala. Tin sa le dau dreptate studentilor, vad ca domn’ profesor le adreseaza destule injurii si se lauda pana si in declaratia dansului, deci cel mai probabil au dreptate studentii. Cat despre alti profesori, pot spune ca intr-adevar au o gandire inapoiata si comunista, unii abia ii vezi de doua ori tot semestrul si nu mai sunt in pas cu actualitatea si la examene au mari pretentii. Pana la urma studentii sunt ca si clientii facultatii, iar aceasta daca nu ii trateaza cu respectul cuvenit, ca in orice business clientii vor pleca.

    1. daca te apuci de scris scrisori deschise, macar limba aia nenorocita sa o stapanesti cum trebuie …. in rest poti scrie agramat aici pe chat … dar cand te duci sa ataci un profesor universitar … macar la acel nivel minim sa te califici …
      Daca lua baiatu’ ala examenul cu nota 7-8 nu se mai simtea discriminat … miroase rau dupa el.

  3. Nu zice nimeni nimic de Chiliban? Care pe langa ca face acelasi lucru, te mai si injura si are un comportament libidinos?

  4. Atitudinea Domnului Vintan este aceeasi si fata de studentii din Sibiu, gasind alte metode de a categoriza studentii si in afara orasului de provenienta. De asemenea este bine cunoscut faptul ca majoritatea profesorilor nu pun accentul pe tehnologii si moduri de lucru moderne, ne fiind implicati in proiecte in afara mediului academic. Criteriile lor de evaluare sunt limitate de cunostiintele practice reduse. Facultatea de Inginerie este in mare nevoie de modernizare.

    1. 1. „Nefiind” se scrie intr-un cuvant (nota bene, domnule Absolvent)…
      2. Criteriile „lor” (ale doamnelor si domnilor profesori, se spune pe la noi ) de evaluare se limiteaza la cunostintele (nu „cunostiintele”) practice reduse.
      3. Facultatea de Inginerie ( cu I mare
      are o nevoie stringenta de modernizaare (in nici un caz, ” in mare nevoie de modernizarea”.

      Domnule Absolvent, inainte de a-ti critica profesorii, pune mana, si citeste o carte, vei vedea, cat de mult iti va largi orizontul.

      Cu salutari prietenesti

      Fazakas Jozsef

      Un ungur din Sibiu

      1. Este foarte simplu sa te iei de gramatica unei persoane si de mici typo-uri cand nu ai argumente solide pe tema discutata… Sunt de parere ca a reusit sa transmita mesajul ce se dorea a fii tranmis. Tu, domnule ungur, nu faci decat sa incerci sa-l denigrezi fara a aduce critica constructiva fata de subiectul principal al acestui articol.

        Inainte sa incepi sa dezbati un subiect cu o persoana asigura-te ca ai argumente relevante, nu vi cu aberatii d-astea inutile si fara pic de folos in subiectul discutat.

        Cu salutarile de rigoare,
        Mergi acasa si citeste o carte despre argumentare si dezbatere. 🙂

        1. Argumentare si dezbatere dar sa ramaneti la acelasi nivel … deocamdata nu ai atins nivelul respectiv … deci mucles.

  5. Pot sa confirm si eu aceste situatii neplacute cu profesorii mentionati, mai ales cu profesorul Vintan. Inca am email-urile arogante si jignitoare primite de la el in urma unei situatii neplacute cauzate de personalul administrativ… nu le-am facut publice pana acum dar vad ca nu sunt singurul in aceasta situatie.
    Eu sunt un fost student al Facultatii de Inginerie, venit din Ramnicu Valcea, si intr-adevar sunt foarte multe discriminari si comportamente nepotrivite din partea unor astfel de ‘profesori renumiti’

    Realitatea este ca nu prea aveam ce sa fac decat sa trec mai departe ca sa reusesc sa imi termin studiile… Cu totii stim ca daca ai o discutie contradictorie cu unul din specimenele acestea ‘magna cum laude’ o sa te trezesti in imposibilitatea de a termina studiile. Ma bucur sa vad ca sunt studenti care in sfarsit iau atitudine impotriva lor si sunt dispus sa ii sustin si sa merg mai departe cu acele email-uri lipsite de profesionalism venite din parte lu’ Vintan (stiu ca nu ii folosesc titlul onorific, fac asta deoarece nu merita, omul acesta nu merita respectul meu dupa modul in care se adreseaza studentilor)

    Mult succes studentilor, si rusine sa le fie celor de la ULBS pentru toate momentele in care au aratat astfel de atitudine nesimtita fata de studentii facultatii.

    1. mai exista o etnie care se simte mereu discriminata … avem acum in plus etnia „valceana” … da … m-am lamurit. Nici nu ma mir de ce aceste doua „etnii” sunt mereu confundate.