foto - peștii mor în continuare pe olt - pescarii vor evalua situația zilele următoare

În urmă cu mai bine de o săptămână sute de pești morți au apărut la suprafața apei Oltului. Se vehicula ipoteza poluării, însă inspectorii de mediu au analizat apa și au venit cu un alt răspuns- încălzirea bruscă a vremii a lăsat peștii fără oxigen. Acum că vremea s-a mai răcorit puțin, situația nu s-a schimbat prea mult.

Miercuri, un locuitor din zonă a observat alte bancuri de pești morți. În acest timp reprezentanții AJVPS spun că nu au mai primit alte informații legate de calitatea apei Oltului, dar că situația nu e bună deloc.

foto - peștii mor în continuare pe olt - pescarii vor evalua situația zilele următoare foto - peștii mor în continuare pe olt - pescarii vor evalua situația zilele următoare foto - peștii mor în continuare pe olt - pescarii vor evalua situația zilele următoare

”În timpul săptămânii nu avem cu cine, așa că sâmbătă vom merge acolo să evaluăm situația. voma duna peștii morți, să degajăm puțin zona. Nu știm în ce stare îi vom găsi, vom aduna ce putem”, spune Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. vai si amar de țara asta , in Germania cand a crescut pe un raulet nitritii rezultati de la scurgerea unei platforme de gunoi s.a rezultat cu condamnarea omului si plata tuturor pagubelor produse, plata tuturor măsurilor de combatere a poluării si demersurilor care urmau. La noi… ca Este, ca nu Este, ca nu e peste mort dar e cu zecile de kg… La Tg Jiu s.a intamplat la fel, au facut ciobanii baie la oi, apoi toata acea solutie au deversat.o in Jiu, rezultatul…. sute de pesti morti si nimeni nu a luat nici o măsură. Toti pescarii vedeau asta, toata lumea vedea asta pentru că ajunseseră in zona centrala a orasului, numai autoritățile nu . Trebuie aduse mijloace mass media pentru a generaliza ca sa iese si ei din birouri sa vada pădurile si apele astea…

  2. este foarte simplu de rezolvat problema.
    Cauza este lipsa de oxigen din apa,dar unde este apa?Vinovati sunt cei de la Hidroelectrica pentru ca pe ei nu-i intereseaza Fauna apelor ci doar profitul scos din energia produsa de apa.
    Nivelul apel pe barajul de la Scorei-Carta este cu 50 cm mai jos decat normal.
    Daca calculam si inmultim cei 50 cm cu milioanele de mp lucru de apa rezultate milioane de metrii cubi apa= oxigen.
    Pestii au nevoie de apa , cei de la Apele Romane ar trebui sa-i oblige pe cei de la Hidroelectrica sa pastreze aceasta apa in baraj la cotat zero nu minus 0.5 m .
    Daca se procedeaza asa problemele dispar.

  3. Abureli de domeniul SF cum dracu sa dai vina pe vreme, când problema este mai mult ca sigur,, POLUARE,, domnilor, chiar asa călduri tropicale am avut de pe o săptămână pe alta sa disipat tot oxigenul?
    Tot mai des este lipsa aceasta de oxigen, eu va îndrum spre Combinatul de la Victoria, mai simplu, sau sa efectuați o analiza mai amănunțită. Respectele mele tuturor celor din instituțiile statului care ar trebui sa împiedice aceste întâmplări nefavorabile.