soarta lui merișor ceranu, judecată de un alt judecător - colonelul sibian e deocamdată în arest

Merișor Ceranu, aflat în arestul IPJ din 11 iunie, acuzat de trafic de influență, încearcă să scape de după gratii invocând tot felul de excepții. Pentru că nu a găsit ”înțelegere” la Tribunalul Sibiu, Ceranu și-a căutat dreptatea la Curtea de Apel Alba. 

Aici a contestat decizia de respingere a judecătorilor sibieni a excepției invocate de avocatul său. Acesta cerea nulitatea sesizării instanței și decăderea procurorului de a formula cereri privitoare la măsura arestului preventiv luată față de Merișor Ceranu.

În primă fază nici la Alba contestația nu și-a găsit rezolvare, pentru că judecătorul desemnat să ia o hotărâre în acest caz s-a abținut, cel mai probabil din motive de incompatibilitate. ”Admite declaraţia de abţinere a doamnei judecător Maria Elena Covaciu de la soluţionarea contestaţiei ce formează obiectul dosarului nr 2020/85/2019/a1.1 al Curţii de Apel Alba Iulia. Fără cale de atac. Dată în cameră de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică din 16.07.2019”, se arată în încheierea de ședință de la Curtea de Apel.

el mai probabil contestația lui Merișor Ceranu va fi judecată de un alt judecător al Curtții, asta dacă nu se va stabili că abținerea primul judecător nu a fost întemeiată și dosarul se va întoarce tot la el.

 

Ultima oră

Comentariul meu