sibiul va avea un comandament nato de trei stele. firmele sibiene gata de afaceri cu armata

Spitalul privat Polisano MedLife din municipiul Sibiu şi Conacul Maria Theresa din comuna Orlat sunt cele două firme care au certificare NATO, ceea ce le va permite să participe la licitaţii pentru a face afaceri cu armata şi a obţine bani din viitoare contracte. Momentan, această certificare NATO nu le aduce niciun leu, însă după ce în Sibiu va exista comandamentul NATO, este posibil ca acesta să le aducă încasări.

Polisano Medlife interesat să atragă experţii în securitate 

Celestin Constantin, directorul general Polisano MedLife Sibiu, a declarat marţi, pentru Ora de Sibiu, că deocamdată certificarea NATO nu a adus bani în plus spitalului sibian, dar că speră ca pe viitor, acest statut să însemne un plus pentru afacerea începută de doctorul Vonica. Deocamdată, Polisano MedLife este prima instituţie civilă din Sibiu care a organizat o masă rotundă, unde s-a discutat marţi, despre importanţa NATO în perspectiva amplasării la Sibiu a unui comandament de trei stele, singurul de acest fel din această parte a Europei, care va adăposti 400 de ofiţeri de stat major din ţările aliate structurii nord-atlantice, potrivit unor surse media. Deşi la discuţiile de la Polisano au fost chemaţi mai-marii principalelor spitale din Sibiu şi cei din Sănătate, aproape toată discuţia a fost purtată de cei doi invitaţi din Bucureşti, doi consultanţi privaţi: Victor Aileni – expert NATO şi Mădălina Neacșu – expert Securitate.

În 2007, zeci de patroni sibieni doreau să facă afaceri cu armata SUA

În iarna lui 2007, zeci de patroni locali din judeţul Sibiu s-au întâlnit cu câţiva experţi americani, pentru a afla cum pot câştiga bani, făcând afaceri cu armata SUA, potrivit www.agerpres.ro. Atunci, patronii sibieni au aflat că, pentru a reuşi să participe la o licitaţie organizată de armata SUA, firmele româneşti au nevoie mai întâi să obţină un cod NATO comercial. Şansele de a lucra pentru armata SUA cresc cu cât puterea financiară şi garanţiile sunt mai solide sau dacă o firmă românească ştie cu cine să se asocieze, conform fostului senator, Victor Aileni, reprezentant al firmei MABE Pres Service, firmă specializată în misiuni economice în SUA, care a revenit acum la Sibiu, în calitate de expert NATO.

sibiul va avea un comandament nato de trei stele. firmele sibiene gata de afaceri cu armata

Cine este Victor Aileni, invitat de Polisano MedLife la Sibiu

Victor Vasile Aileni este fost senator FSN de Cluj în 1990-1991, emigrat ulterior în SUA și revenit consilier pe probleme de cultură al președintelui Ion Iliescu. Din 2016, Aileni este consilier pe situații de urgență al Gabrielei Firea, la Primăria București, potrivit presei centrale.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu