femeie tâlhărită de trei minori la cisnădie - doi au fost reținuți de poliție
Foto Arhiva

O femeie din Cisnădie a trăit spaima vieții ei când, luni seara, a fost tâlhărită de trei persoane. Totul s-a petrecut luni seara pe Aleea Căpșunilor. Femeia a povestit polițiștilor că a fost urmărită de cele trei persoane.

Când au prins momentul, acestea i-au smuls femeii geanta de pe umăr și au fugit. În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Ca urmare a investigațiilor efectuate de către polițiști, au fost identificați și prinși trei tineri din localitate, în vârstă de 13, 16 și 17 ani, bănuiți de săvârșirea faptei.
Față de minorii în vârstă de 16 și 17 ani, polițiștii au luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați unității de parchet competente cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Cercetările continuă în vederea stabilirii și documentării întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Astfel de evenimente sunt tot mai dese, astfel că polițiștii vă dau câteva sfaturi despre cum să nu vă regăsiți în aceeași situație.

Victimele acestui gen de infracțiuni sunt, în general, angajații unor societăți care încep / termină activitatea la ore târzii, persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun, turiștii, persoanele vulnerabile din punct de vedere fizic (copii, vârstnici, femei).

În scopul prevenirii tâlhăriilor și informării cetățenilor cu privire la riscurile pe care le presupun aceste infracțiuni, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul structurilor de siguranță și ordine publică vor acționa în mediul stradal, în spații publice aglomerate și mijloace de transport în comun, vor participa la întâlniri cu angajații societăților din municipiul Sibiu și vor distribui materiale informativ-preventive.

Așadar, nu uitați:
 evitați preocupările care vă distrag atenția: transmiterea de sms-uri, vorbitul la telefon, accesarea internetului sau a rețelelor de socializare, atunci când vă aflați pe stradă;
 evitați să vă deplasați pe alei întunecate, străzi izolate sau necirculate;
 păstrați poșeta/borseta în fața dumneavoastră, protejate de unul dintre brațe;
 dacă vă simțiți urmăriți, cereți ajutorul unei persoane de încredere sau anunțați poliția.

Ultima oră

Comentariul meu