vești bune despre centrul de suport pentru bolnavii de cancer din sibiu

Asociația ”Sus Inima” și-a atins cel mai important scop – acela de a găsi o casă unde să fie amenajat primul centru de suport pentru persoanele cu cancer din Sibiu. De la idee până la acest moment a durat ceva- strângere de fonduri, campanii, bazaruri. Dar în cele din urmă locația perfectă a fost găsită, este în curs de amenajare, iar în luna septembrie va sta la dispoziția celor care au nevoie. 

CITEȘTE AICI EXACT CE ÎȘI PROPUNE ASOCIAȚIA SĂ FACĂ PENTRU BOLNAVII DE CANCER

Casa pe care asociați a închiriat-o pentru amenajarea centrului se află pe strada Constantin Noica la numărul 26. ”Etajul casei este al nostru. Am căutat ceva, ne-am dorit să găsim o locație cât mai aproape de spitalul județean, și iată că am găsit exact ce aveam nevoie. Acum suntem la stadiul de finisări- zugrăvit, pus gresie, faianță. Toate acestea am reușit să le facem datorită celor care au donat la Maratonul Sibiului. Din banii strânși acolo vom putea plăti și chiria pe șase luni”, spune Carmen Chindriș, unul din fondatorii Asociației ”Sus inima”.

vești bune despre centrul de suport pentru bolnavii de cancer din sibiu vești bune despre centrul de suport pentru bolnavii de cancer din sibiu

Spațiul este format din trei dormitoare mari, ceea ce va putea permite cazarea a aproximativ șapte persoane. Living-ul spațios va fi locul unde vor avea loc întâlnirile de suport, terapiile de grup, atelierele de nutriție. În plus, grădina de peste 350 de metri pătrați va fi folosită tot de Asociație. Acolo se va amenaja un loc de relaxare unde cei care vin la tratament la Sibiu își pot regăsi liniștea.

E nevoie în continuare de donații

Chiar dacă principalul obiectiv a fost atins- acela de a închiria un spațiu pentru centrul de suport, mai este nevoie de ajutor financiar pentru a continua activitatea. ”Luna următoare ar trebuie să mobilăm spațiul. Pentru asta nu mai avem fonduri. Chiria o avem asigurată pentru 6 luni, dar după aceea nu ne putem opri o dată ce am început activitatea. Ne dorim să ajutăm cât mai multă lume prin ceea ce vom face aici. Să îi îndrumăm, să îi susținem și să le redăm încrederea”, spune Carmen.

vești bune despre centrul de suport pentru bolnavii de cancer din sibiu vești bune despre centrul de suport pentru bolnavii de cancer din sibiu

vești bune despre centrul de suport pentru bolnavii de cancer din sibiu

De aceea este foarte important ca fiecare să ajute ”Sus inima” cum poate. Cei care au alergat la Maratonul Internațional au fost 520 de oameni, iar 10616 au donat. Pe lângă ei s-au făcut donații prin formularele de 2%, care mai pot fi depuse până la finalul lunii. Asociația are și un cont deschis unde pot fi virate sume de bani:

Asociatia Sus Inima
IBAN: RO59BTRLRONCRT0329488001
SWIFT: BTRLRO22SBA

sau în contul PayPal: https://www.paypal.me/susinima

Asociația ”Sus Inima” plănuiește organizarea a patru seminarii informale, până la finalul anului, și a încă unui bazar în curtea Școlii Finlandeze, la începutul lunii august. stand-ul asociației, de unde puteți cumpăra obiecte inscripționate cu numele ei, va fi de găsit și în perioada 15- 18 august la târgul de handmade din Piața Huet.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu