unde pescuim în județul sibiu - oferta e diversă

Pescarii amatori au de unde alege când e vorba să planifice o ieșire la pescuti în județul Sibiu. De la râuri de munte de dat la păstrăv sau la clean până la bălțile din vechiul curs al Oltului sau iazuri bogate în crap sau caras. Dintre toate, patru locuri sunt foarte cunoscute și des frecventate, Balta de la Colun,  Iazurile de la Mândra sau Lacurile de la Tocile și iazurile de la Săcel.unde pescuim în județul sibiu - oferta e diversă

Balta lui Iancu, de la Colun este unul dintre cele mai amenajate. Aici s-au construit 2 diguri, s-au decolmatat și nivelat malurile, s-au amenajat frumos locuri de pescuit și agrement, dotate cu mese, scaune și pontoane. Acest loc pitoresc a fost modernizat încă din anul 2004, în speranța de a atrage aici, pe partea superioară a brațului mort al Oltului, pescari priceputi in pescuitul cu momitor.Acest loc are un farmec aparte și datorită vegetației bogate și diversificate, a panoramei spectaculoase – Munții Făgăraș, Transfăgărășanul, datorită căsuțelor de camping dotate cu locuri special amenajate pentru grătar. Însă principala calitate a lacului este cantitatea mare și varietatea de pește. Pescarii povestesc că aici se prinde cel mai bine știuca, cu o greutate medie de 3-4 kg, apoi somnul, cu o medie de 5-6 kg și în sfârșit carasul, ce depășește de multe ori 800 de grame.

Cu alte cuvinte, un adevărat răsfăț pentru pescarii veniți aici, pentru care un cuvant de genul Baracuda –  nu reprezintă doar un nume de pește ci și de producător specific industriei, de la suporturi lansete și seturi de plumbi la pungi solubile și alte produse. Popularea cu pește a acestui lac s-a facut de la Nucet Târgoviște. În anul 2008 lacul s-a populat și cu crap între 1.5 și 5 kg. O veste bună este că în vecinătatea acestui lac de pescuit și agrement există și o baltă proprie, special amenajată pentru reproducerea crapului. Pescarii au astfel plăcerea de a captura crap românesc din producție proprie, un detaliu care contează pentru cei mai mulți dintre acești aventurieri obișnuiți ai apelor, pădurilor sau munților și văilor.

Iazurile de la Mândra și Săcel

Alte lacuri populare în rândul pescarilor sibieni sunt cele de la Mândra. Acolo se poate ajunge din Sibiu mergând spre Șura Mică, Ocna Sibiului și apoi satul Mândra, unde este amplasat complexul piscicol Mândra. Pescarii beneficiază aici de un luciu de apă de 120 de hectare. Specii variate de pește găsim și la Săcel, dincolo de Cristian, lacurile de aici fiind înțesate de păstrăv, somn, caras, șalău, cosaș, novac, sanger, rișioară, biban și clean.

Cele cinci lacuri de la Tocile

De o frumusețe aparte sunt și lacurile de la Tocile, mai exact 5 la număr, situate într-o zonă de agrement cu o suprafață mai mare de 15 hectare. Bălțile de aici sunt prevăzute cu spații pentru grătar, filigorii și cabane pentru cazare.

Să nu uităm alte lacuri cunoscute în județ și mai menționăm și complexul Măgura Cisnădie, Barajul Avrig sau Lacurile de lângă Dumbrăveni, numite și „La Amurii Albi” unde se pot pescui printre alte specii și somni africani. Unele din aceste lacuri implică și costuri, pentru că orice sport și orice pasiune merită niște bani investiți, în funcție de posibilități sau de timpul petrecut. Tarifele pot porni de la 20 de RON pentru o jumătate de zi și pot ajunge la 50 de RON pentru 12 ore sau chiar 100 de Ron pentru o zi întreagă. Relaxarea, agrementul, frumusețea peisajelor, aerul curat sunt însă argumente „neprețuite” pentru orice iubitor al naturii.

 

Ultima oră

Comentariul meu