Garda de Mediu a răspuns sesizării USR Cisnădie privind depozitarea deșeurilor provenite din construcții pe traseul viitoarei piste de biciclete dintre Cisnădie – Sibiu. Răspunsul oficial al este că Primăria Cisnădie este obligată să curețe deșeurile de pe traseul pistei de biciclete.
Grămezile cu moloz sunt foarte vizibile pe traseul viitoarei piste de biciclete aflate în lucru, depozitate pe marginea drumului județean DJ106C ce face legătura între Sibiu și Cisnădie. Printre deșeuri se află plăci de azbociment, saci de rafie cu conținut necunoscut și diverse alte reziduri provenite din construcții. Îngroparea acestora în terasamentul pistei de biciclete ar dăuna grav zonei verzi din proximitate, mai ales în cazul unor precipitații mai însemnate care ar spăla acele deșeuri, apele poluate acumulând-se în șanțurile existente. Fiind lesne de înțeles că scopul deșeurilor era folosirea lor ca substrat pentru terasamentul noii piste de biciclete în vederea prelungirii podețului existent și înălțarea terenului la nivelul drumului județean, USR Cisnădie a înaintat o sesizare către Garda de Mediu pentru a verifica această stare de fapt și pentru a preveni folosirea deșeurilor nesortate ca substrat pentru viitoarea pistă de biciclete.
În urma sesizării USR Cisnădie, Garda de Mediu a efectuat verificări la fața locului și a constatat existența acelor deșeuri pe teren, dispunând delimitarea cu bandă reflectorizantă a zonei afectate precum și igienizarea perimetrelor cu valorificarea/eliminarea deșeurilor rezultate în unități autorizate cu păstrarea actelor doveditoare.
„Cu toate că sesizarea a fost făcută încă din 30 mai, la începutul lunii iulie deșeurile încă se aflau acolo, pentru autoritățile competente din Cisnădie nefiind o prioritate în a lua măsurile necesare pentru eliminare lor, așa cum a dispus Garda de mediu. Acestea au început sa dispară ulterior, o dată cu lucrările de înălțare a podețelor peste canale. Avem speranța că acele deșeuri au fost corespunzător îndepărtate și nu au fost amestecate cu materialul de umplură. De aceea, solicităm Primăriei Cisnădie să prezinte public actele care dovedesc eliminarea corespunzătoare a deșeurilor în concordanță cu dispozițiile Gărzii de Mediu. Cu această ocazie, reamintim reprezentanților Administrației Locale din Cisnădie că orice investiție trebuie făcută în interesul cetățenilor, cu respectarea normelor de calitate, cu protejarea mediului înconjurător și nu în urma unor dorințe individuale discreționare”, precizează echipa USR Cisnădie.