crima din șura mare - bărbat ucis de propria fiică. s-a răzbunat pentru că ar fi violat-o
foto: arhivă

În noaptea de vineri spre sâmbătă un telefon la 112 anunța faptul că un bărbat din Șura Mare este mort în casă, după ce a fost înjunghiat. Cea care a anunțat crima a fost chiar fiica bărbatului. S-a dovedit apoi că ea a fost cea care l-a omorât cu mai multe lovituri de cuțit.

VEZI AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT VINERI NOAPTEA

Cruzimea cu care s-a petrecut totul i-a șocat chiar și pe anchetatori. ”Tânăra de 23 de ani și-a înjunghiat tatăl de mai multe ori. El nu dormea în momentul atacului, de asta trebuie să stabilim exact de ce nu s-a putut apăra. Este posibil să fi fost sub influența alcoolului. Fata a recunoscut că ea este autoarea. Și-a înjunghiat tatăl cu trei cuțite, iar loviturile au fost puternice”, a declarat Ioan Veștemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Internată la psihiatrie

Tânăra de 23 de ani a fost în primă fază reținută, dar apoi procurorii au dispus internarea la spitalul de Psihiatrie. ”A avut un comportament ciudat atât în timpul interogatoriului, cât și după aceea. Medicul de la arestul IPJ ne-a spus că are tendințe schizofrenice, așa că s-a decis internarea ei. Medicii vor face o expertiză până miercuri pentru a stabili dacă a avut discernământ. Dacă a avut vom cere arestarea preventivă. Dacă nu, va fi internată, oricum nu va rămâne în libertate”, a spus Ioan Veștemean.

Din primele verificări anchetatorii au stabilit că tânăra se prostituase în Belgia și era consumatoare de droguri de mare risc. ”Având în vedere comportamentul ei, luăm în considerare și posibilitatea ca ea să fi fost drogată în acel moment. Vom stabili și acest lucru, pentru că i s-au luat probe de sânge. Dar, este cert că până în luna iunie totul a decurs normal în familia lor. Fata trimitea mesaje acasă, tatălui, că îi este dor de ei…Până acum nu a mai avut ieșiri de acest fel”, spune procurorul Veștemean.

Abuzată sexual

Tânăra le-a spus anchetatorilor că a recurs la acest gest pentru că tatăl său o abuzase sexual ani de-a rândul, iar în noaptea de vineri a încercat din nou acest lucru. Surorile fetei însă au declarat la rândul lor că nu știu ca așa ceva să se fi întâmplat și că nu au bănuit niciodată că așa ceva se întâmpla în casa lor. ”Asta este ceea ce a declarat fata. Dar, vom stabili dacă este adevărat sau nu, mobilul crimei încă nu este clar”, spune Ioan Veștemean.

 

Ultima oră

Comentariul meu