aproape 30 de șoferi au rămas fără permis la sibiu în doar trei zile – patru erau băuți
FOTO - ARHIVĂ

În perioada 12 – 14 iulie, polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 28 de permise de conducere, au retras 26 de certificate de înmatriculare și au aplicat peste 450 de sancțiuni contravenționale în valoare de 129.000 de lei.

Exemple infracțiuni:
La data de 13 iulie a.c., în jurul orei 02,00, în municipiul Mediaș, pe Șoseaua Sibiului, polițiștii medieșeni au testat alcoolscopic un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Bistrița Năsăud, care conducea un autoturism pe strada amintită.
Rezultatul testării a fost de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În dimineața zilei de 14 iulie a.c., în jurul orei 06,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nicolae Teclu de către un localnic în vârstă de 24 de ani. Testat alcoolscopic, șoferul a prezentat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 17,45, pe DN 1, în afara localității Porumbacu de Jos, un brașovean în vârstă de 28 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism în timp ce conducea sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei trei conducători auto au fost însoțiți la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cazul fiecărui șofer s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 13 iulie a.c., în jurul orei 17,30, în Poiana Sibiului, un localnic în vârstă de 24 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce.

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 23,50, în municipiul Sibiu, pe strada Frunzei, a fost identificat un alt șofer care conducea fără a deține dreptul de a conduce. Este vorba despre un sibian în vârstă de 36 de ani.

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 01,00, în localitatea Cristian, polițiștii rutieri au oprit pentru control un microbuz condus de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, domiciliat în Rășinari. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere și are o concentrație de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele celor trei bărbați amintiți mai sus s-au întocmit dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Si la inchisoare cand ajung acesti inconstienti???? Inainte sa omoare pe cineva. Li se intocmesc dosare penale si in ziua urmatoare se urca din nou la volan!