ursul care a terorizat locuitorii de la marginea orașului alba iulia a fost capturat

Ursul care zilele trecute a atacat mai multe animale din gospodăriile unor localnici de la periferia orașului Alba Iulia a fost capturat, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Animalul a fost relocat la Oașa, în urma unei acțiuni în timpul căreia care un cîine de vânătoare a fost omorât și altul rănit.

Vânătorii din județul Alba au reușit să captureze, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ursul care de mai bine de două săptămâni intra în gospodăriile oamenilor de la marginea orașului Alba Iulia, în căutare de hrană.
Potrivit reprezentanților fondului de vânătoare din zonă, animalul a fost încolțit lângă o exploatare forestieră și a fost tranchilizat.
„Am organizat vineri seara o goană, cu vânători și câini. În timpul goanei, ursul a ajuns la o exploatare forestieră unde este amplasată o rulotă, iar oamenii de acolo, cunoscându-ne, ne-au apelat. Am ajuns acolo, l-am înconjurat și am chemat medicul veterinar care l-a tranchilizat. Ursul a fost capturat în jurul orei 2.00 și apoi a fost transportat la Oașa, pe fondul Direcției Silvice Alba. Din păcate, în timpul goanei ursul ne-a rănit grav doi câini de vânătoare. Unul a murit pe loc, iar altul este la o clinică din Sebeș”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Eugen Popoviciu, reprezentantul fondului de vânătoare.
Ursul capturat a făcut mai multe pagube în gospodările locuitorilor de la periferia orașului Alba Iulia. Marți seara a încercat să ajungă la cotețul de porci dintr-o curte și a omorât câinele familiei, iar săptămâna trecută a intrat într-o altă curte, de unde a tras după el un porc, până în pădure.
Jandarmii au încercat şi atunci să-l îndepărteze, trăgând în aer focuri de armă, însă animalul nu s-a speriat de zgomot.
Pentru relocarea ursului, autorităţile au primit aprobare de la Ministerul Mediului.

Ultima oră

Comentariul meu