panourile fotovoltaice se instalează și mai simplu – specialiștii sibieni de la green seiro explică cum

Cei care aleg să își instaleze panouri fotovoltaice pot alege între două sisteme: cele cu acumulatori și cele cu injecție în rețea. Pentru cel de al doilea tip era nevoie de autorizație de construcție și o sumedenie de aprobări. Doar că, printr-un amendament adăugat legii privind autorizarea în construcții, aceste avize au fost eliminate. Așa că acum, cei de la Green Seiro, specialiștii din Sibiu, vă pot instala panourile mult mai repede.

Câteva luni scutite
Cei care alegeau instalarea de panouri fotovoltaice cu injecție în rețea, aveau nevoie de avize, autorizații și trebuia să umble după o grămadă de hârtii. Acum însă, toate acestea au fost eliminate, iar după ce vă hotărâți că vreți astfel de panouri, nu mai durează mult până să le aveți instalate pe acoperiș. ”Obținerea acestor avize și autorizații dura cam 2- 3 luni. Este un lucru foarte bun că au fost eliminate, pentru că astfel se scutesc o grămadă de timp și drumuri. Oricum, astfel de autorizații erau cerute doar la sistemele cu injecție în rețea. Pentru cele cu acumulatori nu a fost niciodată nevoie”, explică Paul Varga, manager Green Seiro Sibiu.

panourile fotovoltaice se instalează și mai simplu – specialiștii sibieni de la green seiro explică cum

Diferențe între cele două sisteme
Dacă optați pentru montarea de panouri fotovoltaice, trebuie să puneți în balanță avantajele și dezavantajele fiecărui tip- cel cu acumulatori și cel cu injecție în rețea. Dar, cel mai bine vă sfătuiesc specialiștii de la Green Seiro.

panourile fotovoltaice se instalează și mai simplu – specialiștii sibieni de la green seiro explică cum

”Sistemul cu acumulatori este independent 100%. Aici nu există întreruperi de curent. Acest sistem este potrivit pentru orice tip de spațiu, indiferent că vorbim despre o casă în mijlocul orașului sau de o cabană în vârf de munte. Sistemul cu injecție în rețea înseamnă că o parte din energia produsă să fie vărsată în rețeaua națională. Asta presupune ca beneficiarul să fie aproape de o sursă de energie unde se poate lega. Dar, în acest caz, el este dependent într-o oarecare măsură de sistemul național, iar dacă se întrerupe curentul în zonă, și el va fi afectat. Așadar, fiecare sistem are avantaje și dezavantaje, dar împreună cu clientul stabilim ce i se potrivește cel mai bine în funcție de mai mulți factori”, explică Paul Varga.

Așadar, montarea de panouri fotovoltaice este acum mult mai simplă ca oricând. Nu aveți nevoie de aprobări din partea nimănui, decât poate din partea băncii, pentru un împrumut. Dar și aici Green Seiro are o soluție: plata în rate(detalii aici)

Ultima oră

Comentariul meu

Publică