restricții noi pentru stripăru' în dosarul pentru complicitate la trafic cu droguri - nu mai are voie nici în cluburi
FOTO - Marius Crăciun - Profilul Public de Facebook

Interlopul sibian Marius Crăciun, este cercetat într-un dosar de trafic de droguri. Pentru acuzațiile care i se aduc el a petrecut mai multe luni în arest preventiv. Până când la finalul lunii iunie judecătorii de la Tribunalul Sibiu l-au plasat sub control judiciar, dar cu anumite interdicții.

Marius Crăciun a scăpat de arestul preventiv după ce s-a plâns că s-a lovit la cap în duba poliției. 

Striperu nu avea voie să părăsească teritoriul României, nu avea voie să interacționeze cu ceilalți inculpați din dosar și nu avea voie să intre în localuri publice.

”În temeiul rt. 215 alin. 2 lit. a, b şi d Cpp impune inculpatului Crăciun Marius ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei; – să nu se deplaseze în baruri, cluburi, restaurante de orice fel; – să nu se apropie de coinculpaţii: de martorii: În temeiul art. 215 alin. 3 Cpp atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin. 4 Cpp supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu. Respinge cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpat personal ?i prin apărător ales. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este încheierea de ședință de la Tribunalul Sibiu.

Procurorii însă au contestat hotărârea la curtea de Apel Alba. Aici, aria în care Striperu se poate plimba a fost restrânsă. Astfel, au fost menținute toate celelalte restricții, doar că nu se mai poate plimba nestingherit în toată românia, ci doar pe teritoriul Șelimbărului, acolo unde are domiciliul.

”…menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul CRĂCIUN MARIUS- prin încheierea penală nr. 39/05.06.2019 a Curţii de Apel Alba Iulia în dosarul penal nr. 1744/85/2019. Înlătură dispoziţia judecătorului de cameră preliminară de la instanţa de fond privind modificarea conţinutului obligaţiei instituite inculpatului Crăciun Marius pe perioada măsurii preventive a controlului judiciar, în temeiul art. 215 alin. 2 lit. a) C.pr.pen. de extindere a limitei teritoriale la nivelul teritoriului României. Modifică obligaţia instituită inculpatului CRĂCIUN MARIUS în temeiul dispoziţiilor art. 215 alin. 2 lit. d) C.pr.pen. în sensul că are obligaţia de a nu se apropia de coinculpaţii: VAN DER MEIJDEN ROGIER PIETER, FLOAREA IONELA COSMINA; CĂLŢUN STANA, precum şi de martorii: MUTAŞCU PETRU, PETRE DOINA MARINA, TÎMPLARU CONSTANTIN ADRIAN, MATENCIUC TIBERIU COZMIN, CHIŞ SORIN ANDREI, DINU AUGUSTIN DANIEL, CIOCĂNEL EMILIAN NARCIS, STOICA VIRGINIA FLAVIA, precum ?i să nu comunice cu ace?tia direct sau indirect, pe nicio cale. Menţine celelalte obligaţii instituite inculpatului CRĂCIUN MARIUS pe perioada măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin încheierea penală nr. 39/05.06.2019 a Curţii de Apel Alba Iulia în dosarul penal nr. 1744/85/2019, şi în consecinţă urmează să respecte următoarele obligaţii: În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca inculpatul să respecte pe timpul cât se află sub control judiciar, următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori va fi chemat; b) să informeze de îndată organele de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie din Municipiul Sibiu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat. În baza art. 215 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe timpul controlului judiciar inculpatul va respecta şi următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a comunei Şelimbăr şi a municipiului Sibiu decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală; – să nu se apropie de coinculpaţii: VAN DER MEIJDEN ROGIER PIETER, FLOAREA IONELA COSMINA; CĂLŢUN STANA şi de martorii: MUTAŞCU PETRU, PETRE DOINA MARINA, TÎMPLARU CONSTANTIN ADRIAN, MATENCIUC TIBERIU COZMIN, CHIŞ SORIN ANDREI, DINU AUGUSTIN DANIEL, CIOCĂNEL EMILIAN NARCIS, STOICA VIRGINIA FLAVIA, precum ?i să nu comunice cu ace?tia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se va putea înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”, este hotărârea judecătorilor de la Alba.

Ultima oră

Comentariul meu