zeci de șoferi au rămas pietoni în weekend – mulți au fost prinși beți la volan
FOTO arhivă

În weekend-ul trecut, polițiștii rutieri au constatat zece infracțiuni, au reținut 19 permise de conducere, au retras șase certificate de înmatriculare și au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 de lei.

La data de 6 iulie, în jurul orei 06,30, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii rutieri au depistat un șofer în vârstă de 46 de ani, din județul Mureș, care conducea un ansamblu rutier format din autoturism și remorcă, în timp ce se afla sub influența alcoolului. La testarea alcoolscopică a bărbatului a rezultat o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seria conducătorilor auto depistați la volan după ce au consumat alcool a continuat în noaptea de 7 iulie a.c., când, în jurul orei 03,30, pe DJ 106, între localitățile Ruja și Agnita, a fost depistat un bărbat în vârstă de 24 de ani, din județul Mureș. La testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto menționați mai sus au fost însoțiți la unități medicale pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. Totodată, în fiecare caz s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu