Statistică îngrijorătoare - Crește vertiginos numărul infracțiunilor produse de persoane drogate
FOTO arhivă

Un raport al Agenției Naționale Antidrog arată o creștere ridicată a numărului de infracțiuni comise de persoanele drogate. Cele mai frecvente sunt infracţiunile de furt, urmate de cele de trafic de droguri şi de tâlhărie, notează Digi24.

Anul trecut, trei consumatori de droguri au ajuns după gratii pentru omor, alți 15 au ajuns în spatele gratiilor pentru acuzații de lovire. Cei mai mulți consumatori care au probleme cu legea ajung să fie cercetați și arestați pentru furt.

O creștere îngrijorătoare este raportată de Agenția Națională Antidrog în privința celor care se urcă la volan după ce au consumat stupefiante. Dacă în urmă că zece ani, erau raportate cel mult 20 de cazuri anual, acum au depășit demult 100, iar tendința este în creștere alarmantă – în primul trimestru deja a fost depășită rapoartarea anului trecut.

În urmă cu câteva zile, un bărbat din Făget a ucis un om și a rănit alte cinci persoane. Acesta avea în sânge trei substanțe interzise.

Anul trecut, un bărbat a încercat să își ucidă soția, provocând un accident în centrul Capitalei. A lovit alte cinci autoturisme oprite la semafor, iar după o bătaie în plină stradă cu femeia, a ajuns în arest.

Designerul Răzvan Ciobanu s-ar fi urcat și el sub influența drogurilor la volan înainte de accidentul în care și-a pierdut viața.

Ultima oră

Comentariul meu