dentvisage nu te pune pe drumuri – toți specialiștii de care ai nevoie în același loc - chiar și medic orl

DentVisage este clinica stomatologică din Sibiu ce oferă absolut toate serviciile din această sferă. Astfel că un pacient care intră aici nu va trebui să bată orașul pentru o radiografie dentară, pentru că la DentVisage i se va face una. Nu va trebui să caute un ortodont sau endodont pentru că la DentVisage există medici cu aceste specializări. Și…deși ar putea suna ciudat, nu trebuie să caute un ORL-ist, pentru că la DentVisage există unul. Da, există un ORL-ist, pentru că cele două domenii de activitate sunt conexe și de cele mai multe ori se întrepătrund.

Domenii vecine
Stomatologia și sfera ORL sunt specialități surori datorită vecinătății sferelor cărora li se adresează. Astfel că de cele mai multe ori un pacient acuză dureri în zona maxilarului superior, dar de fapt acestea provin de la sinusuri. ”90% din sinuzite au cauze dentare și doar 10% sunt din sfera ORL. De aceea, un pacient vine la stomatolog și acuză anumite dureri. Dacă aici nu i se găsește cauza, este direcționat către mine”, spune medicul ORL-ist de la DentVisage.

dentvisage nu te pune pe drumuri – toți specialiștii de care ai nevoie în același loc - chiar și medic orl

Astfel, colaborarea dintre stomatolog și ORL-ist vine în sprijinul pacientului pentru care este foarte important să se afle cauza durerilor pe care le acuză. ”Poate părea ușor ciudat să mergi la stomatolog pentru că te doare o măsea și să ajungi să te tratezi la ORL-ist. Dar, fiind domenii interconectate și foarte apropiate, asta este rezolvarea. Dacă pacientul vine la mine și nu are nimic din sfera ORL care să îi cauzeze disconfort este trimis la stomatolog sau invers. Tocmai pentru că durerea poate fi ușor confundată sau atribuită unei alte cauze este bine ca problema să fie investigată de ambii medici pentru ca rezolvarea să fie cea potrivită fiecărui pacient în parte. Astfel că în funcție de patologia personală, pacientul află cauza disconfortului ori de la stomatolog, ori de la ORL-ist”, explică medicul ORL-ist.

Consultații ORL
Pe lângă aceste colaborări între medicul stomatolog și cel ORL-ist de la DentVisage, pacienții pot veni la clinică și pentru o părere care ține strict de sfera ORL. ”Pentru că am consultații aici pacienții mi se pot adresa și strict pentru probleme ORL, fără a fi în vreo legătură cu stomatologia. Avem la dispoziție un fibroscop performant cu ajutorul căruia putem depista problemele din sfera ORL. Și asta pentru că există niște spații foarte mici și întortocheate, iar acestea, înfundate din diferite cauze, dau disconfort. Și pentru a diagnostica cât mai bine și a stabili exact unde este problema, acest fibroscop vine în ajutorul meu ca medic, dar și al pacientului, pentru că diagnosticarea se face mult mai simplu și mai exact”, spune medicul ORL-ist.

dentvisage nu te pune pe drumuri – toți specialiștii de care ai nevoie în același loc - chiar și medic orl

DentVisage vine astfel încă o dată în întâmpinarea pacientului și a nevoilor sale pentru o diagnosticare corectă și un tratament personalizat. O durere de măsea poate însemna o sinuzită de fapt, iar pentru a afla acest lucru și pentru a trata problema este suficient să mergeți într-un singur loc: DentVisage, pentru că aici domeniile conexe sunt reprezentate de către un medic specialist.

Ultima oră

Comentariul meu