video foto clipe de coșmar pe transfăgărășan – turiști blocați zeci de minute în tunel fără să poată respira

Turiștii care au fost duminică pe Transfăgărășan au trecut prin clipe de coșmar din cauza traficului îngreunat. Zeci de minute aceștia au fost blocați în tunelul de la Bâlea Lac, de la granița dintre județele Sibiu și Argeș.

Cititorii Ora de Sibiu au semnalat faptul că, duminică, pe Transfăgărășan, au fost blocați zeci de minute în tunelul de la Bâlea Lac. Din cauza aglomerației și a gazelor de la țevile de eșapament, aceștia abia dacă mai puteau respira.

„Ieri (n.r.: duminică), în tunelul Transfăgărășanului, am stat blocați bară la bară 40 minute!! Situația a fost gravă (probleme de respirație). Tunel neventilat, gazele țevilor de eșapament, prost luminat… Mulți turiști străini care pleacă cu un gust amar!!! Stau mașinile în coloane de kilometri în pantă!! E nepermis pe planetă să stai blocat într-un tunel cu motoarele pornite! Au fost sute de claxoane”, spune Camelia.

YouTube video

Tunelul, care are aproximativ 500 de metri lungime, nu are un sistem de ventilație artificială. Reprezentanții DRDP Brașov spun însă că acesta este ventilat în mod natural, fiind situat la o altitudine mare.

În ceea ce privește soluțiile care ar putea fi luate pentru a diminua discomfortul turiștilor care trec prin zonă, Robert Elekes, purtător de cuvânt al DRDP Brașov spune că aglomerația ar putea fi evitată doar cu ajutorul polițiștilor care să restricționeze traficul. video foto clipe de coșmar pe transfăgărășan – turiști blocați zeci de minute în tunel fără să poată respira

„Este într-adevăr o problemă la tunel, însă, în momentul de față, nu există o soluție. Ca să faci sistem de ventilație ar trebui înălțat tunelul, lățit drumul. Totuși, o soluție pe care am putea-o aplica este să restricționăm traficul cu ajutorul poliției”, spune Robert Elekes. video foto clipe de coșmar pe transfăgărășan – turiști blocați zeci de minute în tunel fără să poată respira

De altfel, reprezentanții DRDP spun că se gândesc cum să rezolve problema traficului pe Transfăgărășan. În cazul în care rămân blocați pentru multă vreme în tunel, șoferii sunt sfătuiți să oprească motoarele.

Transfăgărășanul s-a redeschis de sâmbătă, 29 iunie.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. soferii trebuie sa opreasca motorul daca vad ca au de asteptat mai mult timp. gr

  2. Se pot pune semafoare care sa permita trecerea a cate unui autovehicul la un anumit interval.Ca in Elvetia.