video iohannis aplaudat la sibiu. a primit medalia de onoare

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost aplaudat îndelung şi în mod repetat, sâmbătă la Sibiu, în sediul formaţiunii pe care a condus-o ani de zile, la Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Cu această ocazie, Iohannis a vorbit despre „secretul” succesului său în politică.

Iohannis, medaliat de comunitatea săsească

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit sâmbătă medalia de onoare, cea mai înaltă distincţie a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), prilej cu care şeful statului a declarat că atât minoritatea germană, cât şi Forumul reprezintă o punte între România şi ţări precum Germania sau Austria. „Cred că merită şi trebuie subliniat în acest moment festiv rolul de punte pe care l-a jucat şi îl joacă şi minoritatea germană, şi Forumul Democrat al Germanilor din România, o punte, evident, între România şi Germania, o punte între România şi Austria, o punte între diferitele comunităţi din România, şi, dacă ar fi să evaluez importanţa diferitelor valenţe ale funcţiei de punte, cred că aceasta din urmă este cea mai importantă. Faptul că membrii comunităţii germane, membrii Forumului Democrat al Germanilor din România, întotdeauna s-au implicat activ pentru buna înţelegere în interiorul comunităţilor din ţara noastră, între comunităţile din ţara noastră. Cred că acest lucru merită şi subliniat, şi aplaudat”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în timpul ceremoniei care a avut loc la sediul FDGR din Sibiu.

„Secretul” succesului lui Iohannis

Klaus Iohannis, fost lider al FDGR, a arătat că tot ce a făcut în politică vine în mare parte din munca în acest Forum. „Este pentru mine, într-adevăr, un moment de mare emoţie să primesc cea mai înaltă distincţie din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, formaţiune pe care am avut onoarea şi, recunosc, şi plăcerea să o conduc pentru câţiva ani. Am început cariera mea politică în Forumul Democrat al Germanilor din România şi trebuie să spun că ceea ce am făcut în politică, lucrurile în care cred în politică, în politica românească, dar şi în politica europeană, vin, în mare parte, din munca mea în şi pentru Forumul German, dar, cu siguranţă, şi din anii de şcoală”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis, un sibian dintr-o comunitate mică, care a ajuns în politica mare, europeană

Preşedintele României crede că şi un politician care provine dintr-o „minoritate foarte mică”, precum cea germană, poate să obţină rezultate în politica naţională, dacă dă dovadă de seriozitate. „Cum poate cineva care provine dintr-o minoritate foarte mică să facă politică naţională şi chiar să obţină câteva rezultate? Am fost întrebat de multe ori cum este posibil aşa ceva. Eu cred că este posibil dacă politica se face cu seriozitate, dacă politica se face pentru cetăţean şi nu pentru propria persoană, dacă politica se face pentru comunitate şi nu pentru partid, şi dacă promisiunile sunt onorate”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Deputatul Ovidiu Ganţ, prieten cu Klaus Iohannis a citit elogiul despre preşedinte

În Laudatio citit de deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, se menţionează momentul din 1990, când Iohannis a ales să devină membru FDGR, un angajament care i-a schimbat viaţa. Klaus Iohannis a fost ales în anul 2000, primar al municipiului Sibiu, un prim mandat declarat de către FDGR, „dificil”, pentru că majoritatea consilierilor nu îl susţineau, ceea ce l-a făcut să încheie un protocol de colaborare cu PSD. Cel mai important moment din cele trei mandate ale lui Klaus Iohannis de primar al Sibiului, a fost în 2007, când Sibiul a devenit primul oraş din România, Capitală Culturală Europeană.

video iohannis aplaudat la sibiu. a primit medalia de onoare

Liberalii şi liderii comunităţii germane, alături de Iohannis, la Sibiu

La ceremonia de la FDGR de acordare a medaliei de onoare, alături de Klaus Iohannis au fost şi liderul PNL, Ludovic Orban şi prim-vicepreşedintele liberalilor, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, Raluca Turcan. Din 2013, Iohannis a devenit membru şi vicepreşedinte al PNL, iar din 2014 a preluat conducerea partidului, după care a câştigat alegerile prezidenţiale. Potrivit Laudatio al FDGR, Iohannis a devenit preşedinte al României în 2014, într-o perioadă în care comunitatea germană s-a redus sub 10 % din numărul membrilor de odinioară. FDGR susţine că mai este nevoie de un pas pentru schimbarea politică în România, şi anume, realegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României. video iohannis aplaudat la sibiu. a primit medalia de onoare

Astrid Fodor şi Daniela Cîmpean împreună la decorarea lui Iohannis

Primarul Sibiului, Astrid Fodor (FDGR) şi preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean (PNL) par că se înţeleg foarte bine, fiind prezente la ceremonia în care preşedintele Iohannis a primit medalia de onoare. La plecare, cele două s-au îmbrăţişat.

video iohannis aplaudat la sibiu. a primit medalia de onoare

Oamenii preşedintelui strânşi în Sala Oglinzilor

Apropiaţii lui Klaus Iohannis au putut fi văzuţi sâmbătă, când acesta a fost medaliat. Alături de Iohannis au fost prezenţi: soţia sa, Carmen, finii, familia doctorului Paul Porr, liderul FDGR, cea a lui Marius Vecerdea şi consului onorific al Austriei, Andreas Huber. La ceremonie au fost prezenţi şi prietenii lui Iohannis. Amintim doar câteva nume ale celor din apropierea familiei Iohannis: familia fostului director al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, profesorul Pop sau fostul preşedinte al FDGR, Martin Bottesch. Au fost prezenţi şi câţiva oameni de afaceri de notorietate din Sibiu, cum e Ioan Ciolan, creatorul reţelei de magazine Ambient.

Ultima oră

Comentariul meu