drift-uri ilegale în parcările supermarket-urilor din sibiu - poliția nu are ce face
Foto Arhivă, www.ziua-online.ro

Iubitorii de adrenalină găsesc mereu locuri și oportunități pentru a-și satisface astfel de nevoi. De ceva vreme și la Sibiu cei cărora le place mirosul de cauciuc încins și-au găsit câteva locuri în care să se desfășoare. Este vorba despre parcările marilor magazine, locuri numai bune pentru drifturi. Merg acolo aproape seară de seară, iar marea problemă este faptul că pun câteodată în pericol clienții care ies din magazin către ora închiderii și îi deranjează pe cei care locuiesc în apropiere.

Parcarea magazinului Kaufland din Șelimbăr este de multă vreme locul ”ideal” pentru cei care fac drifturi. Au venit acolo și pe timp de iarnă, pentru că pe zăpadă și gheață lucrurile au fost și mai pline de intensitate. Vin și acum, vara, pentru că mirosul de cauciuc încălzit se simte mai bine.

Cei care locuiesc în zonă se plâng însă că nu se pot odihni noaptea din cauza zgomotului puternic. ”Vin cam în fiecare zi, după 9, 10 seara. Vin și în parcarea din fața magazinului, și în spate, înspre pârâu. Acum că e vară lăsăm geamurile deschise. Când încep să tureze motoarele și să facă drifturi ne trezesc din somn, trezesc copiii, este un zgomot infernal. Acum două seri a fost groaznic. Dau muzica tare cu ușile deschise la mașini, fac drifturi ”, povestește o sibiancă.Aceasta spune că se adună în jur de 20 de mașini aproape în fiecare seară.

O altă sibiancă spune că a fost cât pe ce ca una dintre aceste mașini să le lovească pe ea și fetița ei când au ieșit din magazin. ”Săptămâna trecuta pe la 22 seara am ieșit din magazin cu familia în fata noastră la 2 metri un șofer cu viteza excesiva a pierdut controlul și s-a băgat în stâlpii de protecție…. Ma gândesc..dacă ieșeam mai devreme ori fetita mea mergea înainte… Se putea întâmpla o tragedie. Grija mare seara”, este comentariul lăsat pe unul din grupurile dedicate mămicilor.

O altă mămică confirmă astfel de incidente ”Si pe mine ma deranjează gălăgia, seara de seara ii aud”, scrie ea.

Nemulțumiri sunt multe, dar polițiștii nu pot lua nicio măsură pentru că nimeni nu a depus vreo plângere până acum și nici nu a anunțat la 112. Există o singură plângere înregistrată acum două săptămâni pentru un eveniment similar dar care s-a petrecut în parcarea magazinului Kaufland de pe Alba Iulia, semn că aceste practici nu sunt restrânse la un singur loc. Despre acest incident Ora de Sibiu a scris AICI. 

”A fost o sesizare că doi șoferi fac drifturi în parcarea unui supermarket. La sosirea polițiștilor însă nu a mai fost găsit niciun conducător auto la fața locului, iar apelantul nu a putut furniza polițiștilor niciun număr de înmatriculare sau vreun alt detaliu care să conducă la identificarea persoanelor în cauză”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Drifturi ilegale nu se petrec doar în parcarea magazinelor Kaufland, ci și în cea de la Dedeman. Nici de aici poliția nu a primit vreo sesizare, plângerile fiind ”înregistrate” doar pe Facebook.

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Am sunat la 112 si mi au spus că parcarea mag Kauflnd apartine de Selimbăr. La politia Selimbăr nu răspunde nimeni la ora 1 noaptea. Au trimis totusi un echipaj din Sibiu si i au împrăstiat . Dar băietii gălăgiosi se adună seară de seară în parcare. Rezolvarea este în curtea Politiei Selimbăr. Să aloce resurse materiale si umane si să patruleze noaptea în zonă. Simplu, nu?

  2. Daca sunt ilegale cum naiba nu au ce face???? E atat de greu sa organizezi un flagrant,avand in vedere ca participantii la drifturi stau in parcare toata dupa-amiaza??
    Chiar nu se poate fara plangere? o autosesizare din partea lor ,ceva? ABERATII….

  3. Daca nu a inregistrat nimeni o plangere la politie sau un apel la 112, la ce se asteapta? Sa le pice din cer rezolvarea?
    Tipic romanesc, generatia „feisbuc”…ne lamentam si facem scandal „on-line”, avem gonade imense pe web, dar mana pe telefon pentru a realiza efectiv ceva, nu o punem…