video optyu a adus robotul care prescrie dioptriile la sibiu - e unic în țară

Tehnologia în domeniul opticii evoluează foarte mult. Au trecut vremurile când dioptriile se stabileau exclusiv prin schimbatul lentilelor până se nimereau cele bune. Acum există tot felul de aparate care scanează până în cel mai mic detaliu ochiul. Așa ceva se găsește și la OptyU, optica de pe galeriile Carrefour. Și procedura este gratuită.

Primul din țară
Visioffice X este denumirea aparatului care tocmai ce a sosit la OptyU. Dar nu denumirea este importantă, ci ceea ce ”știe” să facă. ”Deocamdată este singurul aparat de acest fel din țară. Este de la Essilor, cel mai bun producător de lentile. Acest aparat este extrem de performant. Într-un minut scanează absolut tot ce ține de ochi. Datele sunt transmise pe o tabletă, iar în funcție de acestea se personalizează lentilele, lucru extrem de important pentru cei cu progresive sau cu dioptrii foarte mari”, spune Oana Tarcea, manager OptyU.

video optyu a adus robotul care prescrie dioptriile la sibiu - e unic în țară

Cum funcționează
Tot procesul de scanare durează un minut. Înainte de a se așeza în fața aparatului cel care are nevoie de ochelari își alege ramele. ”Aparatul scanează felul în care privești, distanțele necesare pentru realizarea lentilelor, distanța dintre bazele ramei. De aceea, este nevoie ca înainte să se aleagă ramele și cu ele la ochi se face scanarea. Pentru cei cu dioptrii mari sau lentile progresive nu se pot alege orice fel de rame. Specialiștii OptyU îi vor consilia, pentru că este nevoie de anumite modele pentru că în aceste cazuri vorbim de niște lentile speciale”, explică Oana Tarcea.

YouTube video

Odată alese lentilele, începe scanarea. ”Este foarte important faptul că acest aparat măsoară vederea de aproape. Și asta pentru că de exemplu, la lentilele cu dioptrii mari, de peste 6, ochiul vede clar doar în mijlocul acestora, acolo unde se suprapun toate straturile lentilei. Pe margini imaginea nu este clară.Dar, după măsurătorile făcute cu acest aparat care determină comportamentul ochiului, lentilele se personalizează, iar vederea va fi clară prin în orice unghi al lentilei. Și, astfel lentilele vor fi tăiate în așa fel încât se elimină aspectul acela de fund de borcan. Iar lentilele Essilor, cele mai bune de pe piață, vor arăta excelent”, explică Oana Tarcea.

video optyu a adus robotul care prescrie dioptriile la sibiu - e unic în țară

Aceeași vedere clară o vor avea și cei cu lentile progresive, iar aici OptyU vine și cu o ofertă. ”La fel, la lentilele progresive ochiul trece prin trei dioptrii. Personalizând lentilele cu ajutorul acestui aparat ochiul se va adapta mult mai ușor și nu vor exista zone cu vedere în ceață. Pentru progresive se pot face și scanări 4D, iar astfel câmpul lentilei prin care ochiul vede clar este și mai mult mărit”, spune managerul OptyU.

Oferte, oferte , oferte
Cei care vor alege să vină la OptyU pentru lentilele progresive vor primi a doua pereche gratuit. Dacă primele sunt incolore, a dau pereche o pot alege de exemplu, pentru ochelarii de soare. Vor fi la fel, personalizate.

video optyu a adus robotul care prescrie dioptriile la sibiu - e unic în țară

Până în 30 iunie OptyU mai are o ofertă pentru sibieni. Cu doar un voucher puteți beneficia de ea. Toate detaliile AICI.

Iar, poate cea mai importantă informație, din punct de vedere financiar, este faptul că personalizarea lentilelor cu aparatul Visioffice X este gratuită. Așa că dacă veniți la OptyU pentru că aveți nevoie fie de ochelari de vedere, fie de ochelari de soare, nu poate fi o alegere mai bună.

Ultima oră

Comentariul meu