euro 2019 - visul frumos s-a terminat - românia pierde în semifinale, dar am câștigat o echipă!

Naționala României U21 a pierdut, joi seară cu 4-2 în semifinalele EURO 2019, în faţa Germaniei. La final, emoțiile elevilor lui Mirel Rădoi au atins cote ridicate. Jucătorii au izbucnit în lacrimi.

Nadiem Amiri a deschis scorul pentru Germania U21. Fotbalistul lui Hoffenheim a marcat în minutul 21, după ce a depăşit mai mulţi adversari şi l-a învins pe Ionuţ Radu cu un şut bine plasat.
George Puşcaş a înscris pentru 1-1 în minutul 26. Atacantul lui Palermo a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri, după un penalty obţinut de Ianis Hagi şi acordat de arbitru după consultarea VAR. Tot Puşcaş a marcat pentru 2-1, în minutul 43, după o centrare primită de la Andrei Ivan şi o reluare excelentă a fotbalistului care evoluează în Italia.
Gian-Luca Waldschmidt a marcat pentru 2-2 în minutul 52, din penalty. Arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri după un fault în careu comis de Ianis Hagi. Tot atacantul lui Freiburg făcut 3-2 pentru Germania, în minutul 90, după o lovitură liberă executată bine de la marginea careului. Amiri a stabilit scorul final, 4-2, dintr-o lovitură liberă în urma căreia Alexandru Pașcanu a fost eliminat.

După fluierul final, aproape toată echipa a izbucnit în plâns. Cei peste 15.000 de români prezenţi la Bologna i-au aplaudat la scenă deschisă pe băieţii lui Mirel Rădoi, care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de vară, după o pauză de 56 de ani.

Pentru tricoloriii U21 este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final. De asemenea, elevii lui Mirel Rădoi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Ultima oră

Comentariul meu