Gault&Millau România a editat a doua ediție a topului restaurantelor din România. Printre acestea se află și 13 restaurante din Sibiu. Criteriile au fost dure, așa că oricine se află în acest top poate fi sigur că mâncarea lui este apreciată.
Cei care au făcut evaluările sunt persoane care cunosc foarte bine și sunt pasionate de domeniul gastronomic, au un stil de viață care le permite să călătorească și să viziteze des restaurante, atât din România, cât și din afara țării și prin urmare stăpânesc un sistem solid de referințe culinare care le permite să evalueze corect și complet o experiență culinară. Echipa locală de evaluatori este formată din cetățeni români dar și expați care trăiesc și lucrează în România.
Evaluatorii Gault&Millau din România urmează un cod strict de etică, bazat pe aceleași principii oriunde este prezent ghidul în lume:
INTEGRITATEA: Scopul evaluatorilor este de a aprecia o experiență culinară de calitate, creativă, autentică și totală din perspectiva unui client obișnuit. De aceea evaluatorii analizează restaurantele într-un context de anonimitate totală: nu își declină niciodată identitatea de evaluator în timpul sau în afara procesului de evaluare, nu interacționează cu managementul restaurantului, plătesc nota de plată ca orice client, nu cer niciun fel de favoruri personale de la restaurante înainte, pe parcursul sau post-evaluare. Astfel, evaluările sunt realizate fără niciun fel de interferență cu restaurantele, care sunt analizate într-un context normal de funcționare.
INDEPENDENȚA: Independența este una dintre valorile principale pentru Gault&Millau, prin urmare evaluatorii nu sunt afiliați comercial niciunui jucător din sectorul culinar.
RESPONSABILITATEA: Evaluatorii au o perspectivă responsabilă asupra misiunii lor și o ințelegere aprofundată a mizei pe care o are evaluarea realizată pentru poziționarea acelui restaurant, pentru clienții și potențialii clienți. Această perspectivă vine atât din aplicarea unui sistem Gault&Millau de evaluare, unic, obiectiv și recunoscut internațional dar și din valorile care le ghidează propria experiența profesională.
Din Sibiu 13 restaurante au fost introduse în acest ghid:
Restaurant Bucătar șef Puncte
Syndicat Gourmet Ioan Bebeșelea 12,5
Max – 11,5
Old Lisbon Gheorghe Stancu 11,5
La cuptor Ilie Stângaciu, Ionel Gliga 11
Pasaj Andrei Luminea 11
Benjamin Steakhouse Daniel Muntean 10,5
Capiscum – 10,5
Hermania Aurora Bodea 10,5
Hochmeister Daniel Joarză 10,5
Jules Bistro Andra Andriuc 10,5
Kulinarium Daniel Bota 10
Pardon Cafe Marius Rafa 10
Teatro Asen Asenov 10