FOTO Urs rănit în apropiere de Păstrăvăria Albota – Autoritățile sunt depășite de situație

Un urs rănit zace de aproximativ o oră pe marginea șoselei, în apropiere de Păstrăvăria Albota. Autoritățile sesizate sunt însă depășite de situație și nu pot face nimic din cauza legilor țării.

Într-o astfel de situație, în România, lucrurile sunt extrem de complicate. Dacă ursul este omorât, persoana în cauză se alege cu dosar penal, dacă ursul e lăsat pe stradă, poate ataca oamenii. În acest sens, Octavian Hadăr, directorul Asociației de Vânătoare, a cerut Ministerului Mediului o derogare. Deocamdată, nu a primit răspuns.

La fața locului se află și Poliția care se arată, deopotrivă, neputincioasă în fața faptului. La o oră distanță de la sesizare, ursul se află încă pe marginea drumului, fiind grav rănit.

În zonă, urșii reprezintă un mare pericol pentru cetățeni. „Am atras atenția la Ministerul Mediului că există urși mulți. Am avut cazuri în care au fost atacate vitele sau stupii oamenilor. Oamenii fac și ei sesizări fiindcă le e frică. Nu știm cu cine să mai vorbim”, spune Octavian Hadăr.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Deci la noi, romanii, intr-o tara europeana, care ne tinem civilizati si evoluati exista doar 2 optiuni: sa il lasi sa se chinuie sau sa il omori. Ai de… Nicidecum o idee cum sa-l sterilizam, sa-l tratam si dupa sa-l eliberam, cum mai vedem pe la TV ca se intampla „pe alte planete”. Vai de ea tara… si ne mai miram ca iese PSD-ul la alegerile parlamentare.