cum să realizezi super fotografii cu telefonul tău iphone xs

Unul din elementele cele mai apreciate la smartphone-urile de la Apple a fost mai tot timpul reprezentat de camera foto a acestora. În 2018 aceștia au lansat următorul telefon cu cameră foto dublă pe spate, iPhone Xs. Acest lucru a ridicat calitatea fotografiilor realizate cu un smartphone la nivelul la care aceasta poate concura chiar și cu un D-SLR. Camera unui iPhone Xs Max nu este deloc diferită față de cea a unui iPhone Xs, astfel, dacă deți unul dintre cele două telefoane, iată câteva sfaturi pentru a îți îmbunătăți fotografiile:
Folosește-te de regula treimilor
Apăsând icon-ul pentru setări din meniul lui iPhone XS, vei găsi la secțiunea “Camera” opțiunea de “Grid” pe care vei dori să o activezi. Această opțiune îți împarte fotografia în treimi verticale și orizontale. Principiul acestei reguli este ca subiectul fotogrfiei tale să fie plasat pe una din cele 4 intersecții formate. Acest lucru îți va schimba complet compozițiile în bine.
Surprinde cadre spontane
Atunci când realizezi fotografie “de stradă”, mai ales dacă subiectul este o persoană, ți-ai dori ca aceasta să își continue activitatea, fără a realiza că tu o fotografiezi. iPhone XS îți permite să faci acest lucru printr-o simplă apăsare de buton. Cu aplicația camerei foto pornită, poți face poze apăsând discret pe una din tastele de volum. Iar dacă acest lucru nu ți se pare suficient de secret, află că poți folosi căștile ce vin odată cu iPhone XS în același scop. Doar conectează-le la telefon și apasă pe una din tastele de volum ale acestora.
Glisează printre diferitele moduri de cameră
iPhone Xs prezintă, ca și ceilalți membri ai familiei sale, șapte moduri de cameră: Poză, Portret, Pătrat, Panoramă, Video, Relanti și Time-lapse. Descoperind ce face fiecare mod și folosindu-le în funcție de nevoile tale și de efectul pe care dorești să îl obți, aceste moduri îți pot îmbunătăți considerabil fotografiile.
Folosește focalizarea manuală
Deși iPhone Xs face o treabă foarte bună în a focaliza subiectele, câteodată tu vrei să fi cel ce deține controlul. Printr-o simplă apasare pe ecran în aplicația camerei foto, poți selecta punctul pe care camera foto a telefonului să focalizeze. Poți bloca focalizarea pe un singur punct al imaginii tale folosind opțiunea AE/AF Lock a lui iPhone Xs. Această opțiune te poate ajuta în special când vrei să surprinzi persoane sau obiecte în mișcare. În momentul în care focalizezi manual, iPhone Xs îți permite să setezi și expunerea fotografiei tale printr-o simplă glisare în sus sau în jos a semnului ce apare langă pătratul de focalizare.
Nu uita de opțiunea “Live Photo”
Opțiunea Live Photo a lui iPhone Xs îți permite să surprinzi 1,5 secunde înainte și după ce declanșezi. După ce ai realizat fotografia o poți edita la secțiunea “Effects”, având 4 opțiuni: Live, Loop, Bounce și Long Exposure. Opțiunea Live îți păstrează imaginea exact cum este. Opțiunea Loop face ca fotografia live să se repete într-o buclă, iar opțiunea Bounce face ca aceasta să fie redată înainte și înapoi. Însă foarte interesantă pentru fotografi este opțiunea Long Exposure care redă tot mini clipul Live Photo într-o singură fotografie de sine stătătoare, creând efectul de expunere lungă.

Ultima oră

Comentariul meu