competența în avocatură - succesul în apărarea legală

Serviciul în domeniul legislativ nu poate fi considerat unul ușor, de aceea pentru ramura de avocatură situațiile pot fi diferite în ceea ce privește nivelul de pregătire al avocaților, specializarea, modul de a descoperi psihologia umană și puterea de determinare.

Specialiștii în drept recomandă vizarea domeniului în care se pot încadra diversele situații, deoarece specializările sunt diferite. În ultimul timp, pentru persoanele care nu cunosc aspecte legislative și alte categorii există metoda de consultanță online, precedată de o întalnire pentru stabilirea detaliilor dacă este cazul. Astfel de soluții nu se practică în general, deoarece se merge pe acea idee ca informația se plătește.

Soluții de consultanță online pot fi regăsite pe Avmconsult.ro, echipa de specialisti care pot fi un punct de informare relatată obiectiv, astfel încât clienții să poată decide spre ce anume să se orienteze. Înțelegerea demersului juridic nu este neapărat dificilă dacă este explicată coerent și în termeni apropiați pentru persoanele necunoscătoare.

Pe de alta parte se poate tine cont de aspectul că avocatul nu este obligat să preia toate cazurile, aceștia au libertatea de a-și alege clienții în funcție de propriile valori și principii pe care se axează.  Cazurile asemănătoare care nu sunt preluate pot fi cauzate și de timpul în care se poate rezolva o problemă, adică pe ce perioadă se poate extinde demersul juridic sau în funcție de câte dosare are la activ și nu în ultimul rând dacă ține sau nu de specializarea proprie.

În general specializările se împart în drept penal și drept civi, însă pe Avmconsult.ro se regăsesc de asemenea sub categorii ale acestora și anume servicii de avocatură pentru dreptul familial, dreptul asiguratorilor și al circulației rutiere, dreptul muncii, drept bancar sau executare silită.

Aceste categorii diferă prin dificultatea cazurilor, iar pornirea de la premisa că alte cazuri asemănătoare au fost rezolvate într-un mod anume, nu poate fi neaparat corectă. Particularitățile diferă de la un caz la altul în ceea ce privește necesarul actelor și al costurilor aferente.

Relația avocat – client – punctul cheie în rezolvarea cazurilor   

Se spune că atunci când ne orientăm spre o anumită carieră din pasiune, suntem dedicați cauzei indiferent de situație. În acest domeniu încrederea bazată pe sinceritate poate reprezenta elementul definitoriu în rezolvarea cazurilor.

Omiterea detaliilor inconfortabile poate conduce tot cazul spre eșec de la început. Clienții nu recunosc acest lucru tot timpul, de aceea este recomandat ca avocatul să își orienteze atenția și să dispună și de abilități psihologice. Avocatul Moga Șerban în relatările de pe site-ul menționat relatează faptul că a ales această meserie pentru a fi util oamenilor într-un fel deosebit. Acest lucru poate însemna un aspect important și anume determinarea în cazurile preluate.

Soluțiile simple și pragmatice sunt cele vizate de către Șerban Moga. Lupta în detrimentul teatrului poate conduce un caz spre succes tocmai prin argumente bazate pe fapte și prezentarea lor obiectivă. Ideea de a câștiga cu orice preț nu poate fi benefică pentru nici una dintre părți. De aceea este recomandată o evaluare a cazului în ceea ce privește punctele forte și punctele slabe și mai mult decât atât ce se poate câștiga, dar mai important ce se poate pierde.

Din punct de vedere legal orice avocat poate prelua cazuri indiferent de specializare, totuși capcanele de a alege un avocat renumit dar care nu este specializat pe situație în sine, acest lucru nu înseamnă că va aduce succes. Pe de altă parte un avocat mai puțin renumit, dar care este dedicat și mai mult decât atât este dispus să ofere informații și relatări gratuite și este specializat în multe domenii, poate reprezenta o soluție optimă.

Sursele de informații se regăsesc la ora actuală la orice pas, prin urmare, specialiștii recomandă o documentare din mai multe surse de informații, aflarea părerilor mai multor oameni. Pe Avmconsult.ro, pe lângă faptul că se pot vizualiza detalii despre avocatul Moga Șerban și în ce domenii este specializat,  se pot obține și informații online pentru stabilirea necesității unui interviu. În orice caz, situațiile prin care este implicată instanța judecătoreasă pot fi dificile, obositoare, se încadrează în perioade lungi de timp și prezintă costuri mai mult sau mai puțin mari, ceea ce poate fi o pierdere per totală sau un câștig remarcabil, în funcție de abilitățile avocatului.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu