bucate tradiționale din china și mărginimea sibiului, degustate în muzeul din dumbravă

Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței aduce miercuri la Muzeul ASTRA un atelier culinar cu un meniu bogat în elemente din îndepărtata China, în paralel cu bucate tradiționale din Mărginimea Sibiului.

Șase maeştri în artă culinară, cinci pedagogi şi un student de la Institutul Tehnic de Turism şi Comerţ din Changzhou, vor găti astăzi, începând cu ora 16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Wang Jing, Wei Zhou Ping, Due Yue Hong, Yuan Shi Ping, Liu Qi și Ge Ze Wei, pe numele lor, care vor pregăti felii din carne de porc, gătite la abur, cu boabe ,, distilate’’, pui fiert feliat, creveți de cristal, țelină prăjită, ouă cu castraveți, cartofi tocați cu ardei verde, tăieței prăjiți cu sote de legume și carne, supă tofu, pastă de fasole roșie prăjită în untură.

De cealaltă parte, bucătăria tradițională din Mărginimea Sibiului va fi reprezentată de Chef Alin Barabancea, ambasadorul Regiunii Gastronomice Sibiu. Împreună cu familia Mitrea din Tălmaciu și reprezentanți ai Facultății de Științe Agricole (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu), Chef Alin Barabancea va pregăti pomana porcului, gustări tradiționale cu pastă de jumări, untură de porc mangalița, platouri cu brânzeturi.

bucate tradiționale din china și mărginimea sibiului, degustate în muzeul din dumbravă

Pe această cale, vă reamintim că astăzi, între orele 20 și 24 se vor (re)aprinde cele 20 de instalații de lampioane din cadrul Lantern Festival – China în 20 de legende

Lantern Festival – China în 20 de legende și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței sunt două evenimente organizate de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu și Ambasada Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, din organizare mai fac parte și Zigong Haitian Culture Co., Ltd., Ministerul Culturii și Turismului din China (Ministry of Culture and Tourism of the People’s Republic of China)

 

Ultima oră

Comentariul meu