”Așteptându-l pe Godot” al TNRS se joacă la Constanța

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă miercuri la Constanța, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, spectacolul „Așteptându-l pe Godot”, de Samuel Beckett, regia Silviu Purcărete, cu Constantin Chiriac, Marian Râlea, Cristian Stanca și Pali Vecsei în distribuție.

Alături de actorii TNRS, din distribuția spectacolului mai fac parte copilul Andrei Văcariu și muzicienii Monica Florescu – Fernandez (pian), Makcim Fernandez – Samodaev (violoncel) și Cosmin Fidileș (vioară). Spectacolul va avea loc la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, de la ora 19:00. Biletele pentru spectacolul TNRS din Constanța pot fi cumpărate de aici.

”Așteptându-l pe Godot” al TNRS se joacă la Constanța

„Aşteptându-l pe Godot” nu este o piesă cu teză, nu aduce vreo morală pe care să o impună spectatorului, nu ascunde înlăuntrul ei vreo speranţă anume. Pentru a înţelege o asemenea piesă, trebuie să vezi în ea imensitatea lumii redusă la dimensiunile propriului tău spirit, iar în cei doi vagabonzi, o umanitate perpetuu ambivalentă. Beckett are grijă să nu ne pună la dispoziţie cheia evenimentelor pe care o căutăm permanent şi îşi demonstrează ingeniozitatea tehnică jucîndu-se cu aşteptările noastre. „Aşteptându-l pe Godot” are puterea unei adaptabilităţi infinite. Piesa vorbeşte despre sentimente şi emoţii rămase până acum neexprimate, dar pe care, cu Beckett ca ghid, le putem recunoaşte ca ale noastre… Aşteptarea lui Godot – o invocare, un reflex, un paravan…

Constantin Chiriac, recital de poezie vineri, 28 iunie, la Muzeul de Artă Constanța
Actorul Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS va susține vineri, 28 iunie 2019, de la ora 17:30, la Muzeul de Artă Constanța, recitalul de poezie „Domnule și frate Eminescu”. Recitalul este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, explorând legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi mari artiști români. Vor fi prezentate fragmente ale scrisorilor și scrierilor lui Ion Creangă (Amintiri din copilărie) și din versuri ale poeziilor lui Mihai Eminescu (Speranța, Glossă, Trecut-au anii, Revedere, Alei mică, alei dragă, Urât și sărăcie), dar și a unei poezii de Marin Sorescu (Noi, ce îngrozitori de mari) și a unei poezie a lui Anton Pann (Povestea vorbei). Spectacolul este un omagiu adus marelui nostru poet național.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică