directorul de la lazăr după ce șase copii au luat zece la evaluarea naționala - "sunt cele mai bune rezultate de până acum!"

Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu confirmă încă o dată că pregătește copii de excepție. Din cele opt medii de zece obținute la Evaluarea Națională șase sunt ale copiilor care învață aici. Directorul instituției este foarte mândru de realizările elevilor, dar spune că trei elemente au dus aici, iar unul fără celălalt nu se poate.

Șase copii de la colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Gabriel Negrea, directorul școlii, spune că s-a ajuns aici după patru ani de muncă. ”Sunt cred cele mai bune rezultate de până acum. Mediile numeroase de 10, dar și media pe școală, care e undeva la 9,40. Este rezultatul a ptru ani de muncă din partea elevilor, munca profesorilor, dar și sprijinul părinților care s-au interesat mereu de copii. Toate trei duc la rezultate bune, nu se poate una fără cealaltă”

Este evident că la Lazăr ajung copii de excepție. Pentru că sunt mai mulți înscriși decât locuri, aceștia dau examen pentru a intra în clasa a V-a. ”Anul acesta de exemplu am avut 161 de înscriși pe 60 de locuri. Legea ne permite în acest context să organizăm examen, și așa îi selectă. contează și faptul că sunt două clase pe nivel, și altfel te poți ocupa de un număr mai mic de elevi”, spune Gabriel Negrea.

Profesorii sunt și ei dedicați. Pentru examenul de Evaluare Națională fac pregătire pro bono cu elevii. ”În clasa a opta facem pregătire la română și matematică. Profesorii fac asta voluntar, nu sunt plătiți. aici se vede dedicarea dascălului”, spune directorul.

Al treilea element care contribuie la rezultatele de excepție din fiecare an al elevilor de la Lazăr, dar unul care nu poate fi neglijat, este implicarea părinților. ”Pentru a avea rezultate este nevoie ca părinții să fie activi în viața copilului, să se intereseze de el, să îl sprijine. Acest aspect este foarte important, iar susținerea de acasă se reflectă și ea în rezultate”, spune Gabriel Negrea.

Directorul spune că această promoție este una din cele mai bune de până acum și că majoritatea elevilor își doresc să continue liceul tot la Lazăr.

 

Ultima oră

Comentariul meu