conacul maria theresa - locul de basm pentru orice eveniment - de la team-building la nunți

Orice eveniment are posibilitatea de a deveni, în Conacul Maria Theresa, o poveste cu domnițe și cavaleri. Într-un cadru nobiliar, cele mai importante momente în viețile noastre, pornind de la un team-building și ajungând până la nunta perfectă, vor fi transformate în amintiri deosebite la care vom rămâne cu gândul mult timp. Totul stă în atenția la cele mai mici aspecte, dăruirea cu care evenimentele sunt pregătite și dorința ca totul să fie nimic mai puțin decât pur și simplu perfect.

Una dintre principalele atracții turistice din zona Sibiului, Conacul Maria Theresa din Orlat, se deosebește de alte spații de acest gen prin locația de poveste în care își primește invitații, precum și prin faptul că tot ceea ce se întâmplă înainte de marele eveniment nu va fi o problemă pentru ei, ci va fi pregătit de-a fir a păr de către gazde.

Povestea locului unde acum se înalță impunător conacul începe acum mai bine de 200 de ani, când în Orlat a luat ființă Primul Regiment de Graniță, în al treilea deceniu de domnie al Împărătesei Maria Therezia. Pe atunci, locul ascundea galerii subterane, care au fost folosite ca pușcării și mai apoi, pe vremea comuniștilor, au servit drept depozite de brânzeturi ce mergeau către export. Ideea acestui conac s-a născut din dorința ca Mărginimea Sibiului să cunoască viața turistică uimitoare pe care o merită.

Conacul Maria Theresa este o pensiune cotată cu 5 margarete și pune la dispoziția invitaților săi un număr de 16 camere dbl/sgl și trei apartamente atent amenajate, cu tablouri și obiecte de o frumusețe aparte, însumând un număr de 120 de locuri. Pentru confortul rezidenților săi, conacul pune gratuit la dispoziția lor și două piscine estivale, deschise din luna mai până în septembrie.

Oaspeții se pot bucura de nenumărate plimbări pe colinele Orlatului, de priveliști cu turme de oi și de aerul proaspăt ce îi va revigora pentru întoarcerea în marile orașe.

Team-building nobiliar

Atunci când vă doriți ca un team-building să fie cea mai bună oportunitate pentru ca întreg colectivul să se apropie și să devină o echipă cu adevărat compactă, cu siguranță o altă opțiune decât fermecătorul Conac Maria Theresa nu există. Aici, în acest cadru feeric, vor fi puse bazele unei echipe care să creadă în misiunea și viziunea organizației și să și-o asume, nu doar să respecte deciziile venite printr-o comunicare unidirecțională.

Ce modalitate mai bună există, pentru a consolida unitatea și mediul relaxat, bine-voitor al locului de muncă, decât printr-o mică petrecere într-un cadru nobiliar, în care fiecare se va simți ca și cum este parte a unei familii regale?

Desigur, relaxarea va lăsa loc și discuțiilor intercolegiale, lucru pentru care la conac este disponibilă o sală de conferințe, și aceasta la fel de specială. Gazdele vor organiza totodată activități de recreere, trasee montane sau plimbări cu bicicletele din Cristian, iar cei prezenți vor avea la dispoziție terenurile de tenis, sauna și sala de biliard contra cost.

Totul pentru ca întregul colectiv să plece acasă cu cele mai frumoase amintiri, după un team-building satisfăcător.

Nuntă la conac – Cununie lângă lac

Cea mai importantă zi din viața unui cuplu trebuie să fie și cea în care se simt în centrul atenției, într-un cadru idilic, în care singura problemă să fie dacă vor să mănânce o felie de tort sau două. „Nuntă la conac – Cununie lângă lac” este un concept gândit special pentru cei care își doresc tocmai un astfel de eveniment. Frumusețea naturală a Mărginimii Sibiului, apreciată pe parcursul întregului an de turiști din toată țara și străinătate, este pusă în valoare prin amenajarea peisagistică specială, astfel că mirii și invitații pot lua parte la cununia religioasă în aer liber, lângă lac.

În paralel, gazdele se ocupă de tot ce este necesar pentru ca evenimentul să fie unul la cel mai înalt nivel, în care atenția la detalii primează. De la masa festivă de după eveniment până la locația pentru fotografiile de nuntă sau grill party-ul pentru oaspeții cazați în ajunul evenimentului, nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Bineînțeles, o poveste de basm merită și cel mai nou membru al familiei. Un botez ca la carte va fi organizat în cel mai frumos spațiu în care un mic om ar putea fi prezentat apropiaților în mod oficial.

Un restaurant în care mâncarea tradițională, cu produse locale, primează

Foarte puține mai sunt locurile în care turiștii pot regăsi rețete locale, iar sibienii, gustul mâncării de la bunica. Ei bine, ca partener al programului Sibiu Regiune Gastronomică 2019, Conacul Maria Theresa oferă un meniu care vă va face să simțiți aroma preparatelor doar citind câteva titluri – cârnat de casă, pastă de jumări, pastramă de porc, telemea de vacă sau de oaie, ceapă verde, ridiche, salată de vinete… Încă nu sunteți convinși?

Dacă nu, ce spuneți de o zamă de văcuță, un muschiuleț sau un piept de rață, crumpene zdrobite sau un pește aburit? Iar la desert, pentru că nici acesta nu este neglijat de bucătarii conacului, puteți alege o plăcintă cu brânză dulce ca în Mărginime, măr copt sau un ștrudel împărătesc.

Totuși, meniul nu se oprește la dish-uri tradiționale. Bucătarii locului sunt pregătiți să gătească cele mai delicioase mâncăruri, potrivite pentru fiecare gurmand care îi onorează cu prezența pentru a se înfrupta cu preparatele lor.

Conacul Maria Theresa poate fi găsit pe strada Victoriei Nr. 632, din Comuna Orlat, Județul Sibiu.

Tel. +4 0758 023 480 (12:00-22:00)

Email contact@conaculmariatheresa.ro

Facebook https://www.facebook.com/conaculmariatheresa/

Site https://conaculmariatheresa.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu