Pacienţii celor mai mari spitale din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Psihiatrie, vor putea începând din februarie 2021, să îşi facă programare online şi să îşi verifice rezultatele analizelor medicale pe telefon sau laptop cu un simplu click. Ce este şi mai important, peste doi ani, medicii din oricare din aceste trei spitale vor putea să acceseze mult mai uşor dosarul medical al pacientului, ceea ce va ajuta la un tratament mai eficient.
Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu: Vrem să scăpăm de cozile din spitale
Pacienţii se vor putea programa online şi îşi vor putea verifica rezultatele analizelor de pe calculator sau telefon, cu un nume de utilizator şi o parolă, începând din februarie 2021, la trei spitale din municipiul Sibiu, ca urmare a unei investiţii derulate cu fonduri europene, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean. „Cred că şi dumneavoastră aţi tot filmat cozi pe la programări, la spitale. Vrem să eliminăm astfel de situaţii şi din 2021 trebuie să fim la un click distanţă de tot ce ne interesează legat de dosarul nostru medical, de analize. Asta intenţionăm”, a precizat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.
Dacă eşti victima unui accident şi eşti inconştient, doctorul va putea să verifice dosarul medical
Spre exemplu, dacă un pacient este victima unui accident rutier şi este adus inconştient la oricare din cele trei spitale din Sibiu, medicul care se va ocupa de caz, va putea cu un click să verifice dosarul medical şi să aplice cel mai bun tratament. Dacă pacientul nu poate comunica şi este spre exemplu alergic la ceva sau diabetic spre exemplu şi nu există niciun aparţinător să spună asta medicului rapid, nu va fi nicio problemă. Medicul va putea verifica online de ce a mai suferit pacientul şi ce alte internări a mai avut în Sibiu.
Şi Protecţia Copilului va avea o arhivă electronică funcţională
Tot din 2021, CJ Sibiu, cele trei spitale şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va avea o arhivă electronică funcţională. Aceste modernizări vor fi finanţate dintr-un proiectul cu fonduri UE, „Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune socială. Unitate. Sibiu – Strategia 2030”, în valoare totală de 3,7 milioane de lei.