directorul muzeului brukenthal foc și pară pe cei de la fits - "am pierdut 30.000 de lei din cauza lor"

Sabin Luca, managerul muzeului Brukenthal, este probabil unul din foarte puținii sibieni nemulțumiți de organizarea Festivalului Internațional de Teatru în centrul orașului. Luca se plânge că din cauza FITS-ului încasările Muzeului au scăzut în această perioadă cu 30.000 de lei. În plus, în cele 10 zile ale festivalului s-a temut că incinta muzeului ar putea fi afectată de o explozie.

Sabin Luca spune că din cauza FITS-ului Palatul Brukenthal și Casa Albastră nu au mai putut fi vizitate la capacitate maximă. ”Ne-au blocat intrările de două săptămâni. Într-o duminică normală avem încasări de 20.000 de lei. Duminica asta am avut 10.000 de lei, și asta în condițiile în care au fot două duminică de festival. Plus celelalte zile când vizitatorii nu au avut acces în muzeu. În fața intrării de la Casa Albastră a fost pus un birt. Ne-au ferit astfel de încasări de peste 30.000 de lei. Și asta culmea în condițiile în care am găzduit expoziții tot în cadrul FITS”, spune nemulțumit managerul Sabin Luca.

directorul muzeului brukenthal foc și pară pe cei de la fits - "am pierdut 30.000 de lei din cauza lor" directorul muzeului brukenthal foc și pară pe cei de la fits - "am pierdut 30.000 de lei din cauza lor"

Nemulțumirea acestuia vine pe fondul tăierii la jumătate a fondurilor alocate Muzeului. ”Ministerul Culturii ne-a bugetul anual cu 50%. Iar culmea, am fost privați de încasări de unii care primesc fonduri de la minister, în timp ce nouă ni le taie. În condițiile astea din septembrie va trebui să închidem muzeul pentru că nu vom avea bani de întreținere, iar din decembrie îl închidem cu totul, pentru că nu vor exista bani nici pentru salarii”, spune Sabin Luca.

directorul muzeului brukenthal foc și pară pe cei de la fits - "am pierdut 30.000 de lei din cauza lor"

Sabin Luca spune că Muzeul a fost la un pas de a fi dat în judecată de o turistă care și-a luxat piciorul, și asta tot din cauza organizării FITS-ului. ”Avem un colaborator care vine cu grupuri. A venit cu niște italieni, iar la intrarea în Muzeu o doamnă și-a luxat piciorul din cauza protecțiilor acelea pentru firele electrice. A vrut să ne dea în judecată, dar a fost convinsă până la urmă să renunțe. Niciunde în lume un festival de genul ăsta nu se organizează în mijlocul orașului și nu se pun tuburi sub presiune care pot exploda oricând. Am anunțat și ISU despre asta. Lângă Muzeu, de câteva zile sunt 12 tuburi sub presiune care pot produce o nenorocire. Le-au pus aici că măcar dacă explodează să facă și ceva pagube”, se revoltă Sabin Luca.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Mai e cineva lucid in tara asta
    Nu stiu ce sa pun la sfarsit semn de intrebare sau mirare.