premierul dăncilă despre cazul fetiței sorina - ’’am cerut de urgență o anchetă!’’

Premierul României spune că a cerut o anchetă de urgență în cazul fetiței din Mehedinți, „în condiții de calm și strictă respectare a legii”, precum și consiliere psihologică pentru Sorina.

„Am cerut de urgență o anchetă în cazul Sorinei, în condiții de calm și strictă respectare a legii, precum și consiliere psihologică pentru copil. Integrarea fetiței într-o familie și un cămin în care să crească frumos înseamnă normalitate și ar trebui să fie prioritatea noastră absolută. Cu sentimentele și sănătatea emoțională a unui copil nu trebuie să se joace nimeni, cu atât mai puțin să o convertească într-o miză politică. Sunt mamă, eu însămi am trecut printr-un proces de adopție și știu foarte bine ce înseamnă”, scrie, sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă pe Facebook.
Premierul condamnă „cu vehemență” orice formă de abuz și nerespectare a drepturilor copilului și dă asigurări de toată implicarea sa în acest caz, precum și de sancționarea celor ce vor fi găsiți vinovați.
VEZI AICI VIDEO ȘI INFORMAȚII MAI MULTE DESPRE ACEST CAZ
Premierul Viorica Dăncilă spunea, vineri, că va fi făcută o analiză în acest caz și, dacă se va considera că un minister se face vinovat pentru situația creată, acest lucru va fi luat în calcul în privința schimbării miniștrilor.
O fetiţă de opt ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.
Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară.
La rândul său, procurorul Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiței de 8 ani din Mehedinți, a spus că nu a tras de copil în timpul intervenției și că a încercat să o ia în brațe.
Ea a declarat că femeia din Baia de Aramă, la care era fetița, a refuzat de două ori să o adopte.
„Acest copil a fost inclus în categoria copil greu adoptabil și părinții au refuzat de două ori să adopte fetița”, a mai spus procurorul, care a precizat că fetița se zbătea „pentru că i s-a inoculat că o iau în străinătate și îi fac rău”.
Un protest de amploare a avut loc, vineri seara, în Baia de Aramă, județul Mehedinți. Oamenii s-au adunat pe marginea drumului și au avut afișe cu mesaje precum „Sorina merită un loc în România, alături de familia ei”, „Lăsați-o pe Sorina să decidă” sau „Sorina are o familie și centrele sunt pline de orfani”.

Ultima oră

Comentariul meu